Abonnementsartikel

Med GKF 12V-8 Professional og GHO 12V-20 Professional tilbyder Bosch for første gang en akku-kantfræser og en akku-høvl i 12V-segmentet. Begge maskiner er udstyret med stærke EC-motorer og drives af kraftige lithium-ion-akkuer.

Der findes syv forskellige 12V-akkuer - fra 1,5 til 6,0 Ah. "Flexible Power Systemet" fra Bosch sikrer kompatibilitet med alt nyt og eksisterende elværktøj samt med ladere i en voltklasse. 12 V-systemet omfatter mere end 30 maskiner, herunder Multi-Cutter, stik-, rund- og bajonetsav samt forskellige akku-skruemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komfortabel håndtering

Ifølge Bosch udmærker akku-kantfræseren GKF 12V-8 Professional sig ved en komfortabel håndtering ved bearbejdning af kanter og afspærringsfiner. Grebet er udformet særligt smalt og ergonomisk, så man med én hånd kan fræse konvekse eller konkave profiler og faser.

Med en vægt på 1,1 kilo er maskinen meget let, og fordi maskinens tyngdepunkt ved placeringen af fræseren på bagsiden af værktøjet er forskudt hen mod emnet, giver det god balance. Fodpladen er udformet, så den har størst mulig kontakt med emnet, og netop denne kombination sørger for en vippesikker håndtering. Fodpladen kan desuden nemt justeres i højden via knaptryk, og finindstillingen sker via tommelfingerhjul, hvor en fuld omdrejning svarer til en millimeter i højden - den ønskede indstilling kan fikseres ved hjælp af gevindstift.

Klassisk håndhøvl

Hvad angår vægt og størrelse kan akku-høvlen GHO 12V-20 Professional sammenlignes med en klassisk håndhøvl. Dens ergonomiske greb og balance gør, at den kan styres med én hånd.

Akku-høvlens optimale skærebredde ved en skæredybde på en millimeter er 40 millimeter, og den maksimale skærebredde er 56 millimeter. Dybdeindstillingen udføres i 20 trin op til maksimalt to millimeter. Af særlige egenskaber kan desuden nævnes høvlakslens robuste hus af aluminium samt den valgfri støvopsugning - enten via støvopsamlingspose eller via støvopsugning, der kan tilsluttes med en adapter. Akku-høvlen har desuden en integreret holder til en ekstra kniv samt genstartsbeskyttelse.

Begge maskiner leveres i den nye L-BOXX 136.