Abonnementsartikel

Regeringen sætter i dag en historisk milepæl i dansk energi- og klimapolitik og lukker ned for efterforskning og boringer efter olie, gas og skifergas på land og i de indre farvande i Danmark. Regeringen har lyttet til de lokale bekymringer, og afviser derfor også den aktuelle ansøgning om at søge efter olie og gas på Lolland-Falster.

Efter mere end 80 år med søgninger og boringer efter olie og gas på land og i de indre farvande i Danmark uden at gøre fund af kommerciel betydning, sætter regeringen nu en historisk milepæl i dansk energi- og klimapolitik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangel på opbakning

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) lukker nu ned for nye tilladelser til efterforskning og indvinding af olie- og gas på land og i indre farvande.

- For regeringen er det afgørende, at der er lokal og national opbakning til energi- og klimapolitikken, uanset om det gælder olie- og gasefterforskning eller opstillingen af eksempelvis vindmøller. Vi lytter til lokale bekymringer, og vi vil gerne give de lokale borgere så gode muligheder for at blive hørt og få indflydelse som muligt. Ved at lukke ned for olie- og gasefterforskning på land siger vi klart til danskerne, at de ikke længere skal være bekymrede for, at der skal bores efter olie og gas i deres lokalområder. Det gælder især på Lolland-Falster, hvor der jo aktuelt er stor bekymring. De kan nu ånde lettet op, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Samtidig afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) den aktuelle ansøgning til tilladelse til olie- og gasefterforskning på Lolland-Falster.

Fokus på Nordsøen

Efterforskning efter olie og gas vil fremover være fokuseret i Nordsøen, hvor der stadig er et stort potentiale, som kan understøtte regeringens ambitioner om en grøn omstilling af Danmark.

Regeringen præsenterer i foråret sit energiudspil, der skal bidrage til den grønne omstilling frem mod 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det skal være slut med at bore efter olie, gas og skifergas på land og i de indre farvande i Danmark. Derfor siger vi nu klart, at olie- og gasefterforskning på land hører fortiden til. I fremtiden vil al efterforskning og boring efter olie og gas i Danmark ske i Nordsøen, hvor der stadig er et markant potentiale, som sikrer staten indtægter til stor gavn for vores velfærd og velstand, og indtægter som er et vigtigt bidrag til regeringens ambitioner om at sætte turbo på Danmarks grønne omstilling, siger Lars Chr. Lilleholt.