Abonnementsartikel

Er man vil glad for at grille i haven, så er det muligt, at den nye grill fra Outdoorchef vil vække interesse. I hvert fald hvis man er til gas. Den nye gasgrill Dual Chef kan nemlig som den eneste på markedet - ifølge producenten - opdeles, så der skabes to kamre med forskellige temperaturer.

Temperaturzonerne kan være på op til 360° og ned til 80°, og det betyder, at der for eksempel kan bages pizza i grillens ene side og langtidssteges roastbeef i den anden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smag og varmefordeling

Separationspanelet opdeler grillen, så madens smag bliver i hver sin zone, og med to termometre i låget er det enkelt at følge med i stegningen. Her er det vigtigt, at varmefordelingen i hver zone er ensartet, og derfor har den nye grill to rør per brænder, så en model med 4 brændere har 8 grillrør, hvor der kommer flammer.

Opdeling af grillen er også mulig, når man ønsker at bruge roterende grillspyd - rotisseri. De fås i halv længde, så man kan udnytte grillens fleksibilitet til eksempelvis at tilberede kylling samtidig med, at der laves en forret i det andet grillrum.

Stopper fedtbrande

Fedtbrande er et problem, som irriterer alle grillentusiaster. Det er ifølge Outdoorchef løst med en ny varmefordelingsplade - Heat Diffuser - der leder varmen direkte op på kødet og samtidig fører neddryppet fedt væk, så der ikke sker opflamning ved brug af rotisseri. Det betyder også, at grillen får en stor energibesparelse.

Dual Chef er designet, så en gasflaske på 10 kilo kan stå inde i kabinettet, og som noget nyt kan sidebordene foldes ned, selv om man har valgt en model med sidebrændere. Det sparer 60 centimeter i bredden ved opbevaring af grillen.

Som noget nyt har grillen SLS - Safety Light System - hvor et rødt LED-lys omkring drejeknapperne tydeligt viser, når der er åbnet for gassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Størrelsen på Dual Chef giver et 20 - 25 procent større areal at grille på. 3-brænder modellen har samme format som en standard 4-brænder gasgrill, mens 4-brænder modellen matcher en normal 5-brænder grill.