Abonnementsartikel

Høj fugtighed kan skabe problemer indendørs, især om efteråret, vinteren og det tidlige forår. Daglige aktiviteter, såsom brusebad og tørrende vasketøj, skaber et øget fugtighedsniveau. Selv i uopvarmede rum, stiger fugtighedsniveauet af sig selv hvis ikke det bliver reguleret.

Henkels nye Aero 360° fugtfjerner, lanceret under mærket Pattex, gør det nemt at holde indendørs luftfugtighed på et sundt niveau, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ideelt set bør indendørs fugtighed være på et niveau på 45-55 procent. Når niveauet bliver højere, stiger risikoen for skimmelskader. I Danmark er perioden fra efterår til forår den mest risikable, fordi vintrene bliver mere og mere fugtige og regnfulde. Fugt opbygges i uopvarmede lukkede rum, men der skabes også en betydelig mængde inde i huset via daglig husholdning.

Usundt niveau

En typisk familie på fire producerer gennemsnitligt 12 liter vanddamp i deres hjem hver dag. I uopvarmede rum, som for eksempel hytter eller både, kondenserer luftfugtighed i regnvejr i de måneder, hvor lokalerne er lukket og ikke i brug. Når den relative luftfugtighed overstiger 70 procent, giver den ekstra fugt en lang række problemer fra mug, rust, støvmider og dårlige lugte til fugtbeskadiget tøj, boblende tapet/maling og skimmelvækst.

- For at undgå problemer skal fugtopsamling overvåges og kontrolleres. Fugtighedsabsorberende stoffer er et effektivt værktøj til styring af fugtighedsniveauer i både uopvarmede og opvarmede rum, som f.eks. badeværelser, der har tendens til at være de mest luftfugtige områder i huset. Pattex Aero 360° fugtfjerner behøver ingen elektricitet. Dens effektivitet er baseret på en stærkt absorberende calciumchlorid dihydrat tablet og et funktionelt design, der gør det muligt for luften at cirkulere 360 grader rundt om tabletten. Den absorberede fugt kondenseres i en beholder, der er let at tømme ud takket være den bekvemme dræningsdyse, siger Ilona Reinekoski, kategorichef hos Henkel Norden.

Miiljøvenlig

Ifølge producenten kondenseres fugtdråber ind i beholderen inden for de første 12 timer, og fugtfjerneren kan absorbere fugt i op til tre måneder i et 20-kvadratmeter rum. Tegn på overdreven fugt inkluderer fugt på vinduer og en ubehagelig prikkende lugt, og her sætter Pattex Aero 360° også ind ved at fjerner ikke kun fugt, men også lugten.

Ilona Reinekoski fremhæver i pressemeddelelsen, at Pattex Aero 360° fugtigfjerner er miljøvenlig, da den ikke bruger elektrisk strøm eller batterier, og der er ingen poser, der skal kasseres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pattex Aero 360° fugtighedsabsorber er målrettet til brug i køkken, bryggers, vaskerum, soveværelse, stue, kælder og loftsrum samt sommerhuse, både og campingvogne.