Abonnementsartikel

Med Dewalts nye, digitale håndteringssystem, XR Tool Connect, er det muligt hurtigt at gøre status over dit batteridrevne værktøj ved begyndelsen og slutningen af hver arbejdsdag. Systemet kan sørge for, at værktøjet er fuldt opladet, og det kan spore mistet værktøj eller oven i købet inaktivere værktøj og batterier for at forhindre tyveri og uautoriseret brug.

Baggrunden for Dewalts udvikling af det nye digitale system er blandt andet en stor undersøgelse, som producenten har fået foretaget. Undersøgelsen viser, at der ofte bliver brugt en hel arbejdsdag hver uge på amerikanske byggepladser for at lede efter eller vente på værktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bluetooth 4.0

Det nye system bygger på Bluetooth 4.0-teknologi, som gør det muligt at slutte værktøj og batterier til din mobil eller tablet. Via en app, som man kan downloade gratis, er det muligt ikke blot at kontrollere og håndtere hver enhed; man kan eksempelvis også sætte en alarm, som advarer, hvis værktøjet forsvinder uden for en rækkevidde på 30 meter, og efterfølgende kan man slukke værktøjet, så uvedkommende ikke kan bruge det.

Med funktionen "Last seen" kan man også se, hvor et mistet stykke værktøj senest befandt sig, og man kan også tilgå serviceinformation og dermed lokalisere nærmeste servicested.

Nye boremaskiner

Dewalt også flere nye maskiner, som er en del af systemet. Det er en serie 18V XR boremaskiner, som er udstyret med Bluetooth-funktion. De nye maskiner, kan desuden programmeres i appen, hvor man for eksempel kan indstille omdrejningstal og LED-lys.

XR Tool Connect er imidlertid også kompatibel med alle Dewalts tidligere modeller af 18V XR-værktøj. Det eneste, der kræves, for at kunne koble dem op, er en speciel "connector" (DCE040), som skal klikkes fast på foden af værktøjet, og derefter sættes det almindelige batteri i. Endelig findes også en smart og meget anvendelig lille Bluetooth-enhed (DCE041). Den kan sættes fast på alt lige fra store maskiner til transportpaller og andet udstyr, som dermed bliver nemmere at overvåge og spore.