Abonnementsartikel

Som hos så mange andre her i Hestedanmark giver den hårde frost voldsomme problemer her hos os på gården. De normale vandingsslanger er sat ud af spil, alt er frosset til, og adskillige gange om dagen er vi nødt til at slå hul i isen med en flækøkse og herefter løbe frem og tilbage med vandspande.

Det er temmelig uholdbart, og selv om frosten ser ud til at slippe taget om et par dage, så tænkte vi, at en løsning skulle findes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobil løsning

Den hurtigste og billigste løsning fandt vi online hos P. Lindberg. Da det skulle gå stærkt, var der ikke så meget at betænke sig på, og den løsning vi valgte, er mobil og kan også benyttes andre steder.

Vores problem er, at løsdrifts-stalden er placeret cirka 5 meter bag den nærmeste udendørs hane. Så på én eller anden måde skulle vi lave en frostfri løsning, der kunne nå over i stalden.

Vi valgte en frostfri drikkekop Model 46 fra Suevia, en Polarflex frostfri vandslange på 7,5 meter og dertil en nødvendig transformator. (Slangen kan fås i op til 25 meter).

Det gode ved vandslangen er, at den kan ligge oven på den frosne jord, og det vil også sige, at den kan fjernes ind igen, så snart det bliver forår.

Herefter er det bare at montere den frostfri kop i stalden, slutte slangen til vand (og el), og så skulle det gerne være slut med at slæbe vand frem og tilbage i 7 graders frost.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg håber, at dette måske kan hjælpe andre, der ligesom os har det som om, vi bor i Det lille hus på prærien.