Abonnementsartikel

DTU Veterinærinstituttet har konstateret højpatogen fugleinfluenza af typen H5N6 i en havørn. Den vilde ørn blev fundet død i en skov nær ?Slagelse.

Fundet er ikke overraskende, fordi der med stor sandsynlighed er tale om den samme type H5N6, som også er fundet sporadisk i vilde fugle i andre lande i Europa. Der har ikke været rapporteret om smitte til mennesker med denne fugleinfluenzatype.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen skærpede krav endnu

Fødevarestyrelsen indfører på nuværende tidspunkt ikke skærpede krav til hold af fugle og fjerkræ. Hvis der bliver fundet fugleinfluenza i flere døde fugle i naturen, vil Fødevarestyrelsen igen overveje, om der er behov for skærpede krav til landets fugle- og fjerkræejere for at forhindre smitte til deres besætninger.

Hvad enten man er privat eller professional fjerkræavler, bør man som altid følge de almindelige regler for god smittebeskyttelse som eksempelvis skifte af sko, inden man går ind til sit fjerkræ, skrtiver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er første gang siden april 2017, at der er fundet fugleinfluenza i en vild fugl i Danmark. Vi har ikke haft et fugleinfluenza-udbrud hos tamme danske fugle siden februar sidste år.