Abonnementsartikel

Dansk Varmblods Forårsauktion har efterhånden et par årtier på bagen, og igennem årene nogle meget flotte højdepunkter med kvalitetsheste til flotte priser, heriblandt hingstekandidater, unge rideheste og fuldt uddannede sportsheste.

Alligevel har forårsauktionen ikke slået helt så stærkt igennem som den succesfulde elitefølauktion, og det har forbundets auktionsudvalg sat sig for at gøre noget markant ved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forstærket strategi

Et af flere nye tiltag er, at man fra auktionens side tilbyder at indgå et samarbejde omkring uddannelse af de unge rideheste i velegnede stalde, og det har hesteejerne taget rigtig godt imod.

I skrivende stund har man en foreløbig kollektion på 30 individer, hvor hestene er ligeligt fordelt mellem hingstekandidater og rideheste, mens disciplinopdelingen er omkring 75% dressurheste og resten springheste. Kollektionen af rideheste omfatter nogle meget talentfulde og lovende ungheste.

- Vi har fået flere af deltagerne i unghestechampionatet med, og her er der tale om nogle virkelig gode ungheste, der er med til at gøre det til en meget stærk kollektion. Det er vi meget glade for og samtidig rigtig stolte over, at ejerne har vist os den tillid at ville sælge deres topheste på forårsauktionen, fortæller Louise Ringsbo på vegne af auktionsudvalget.

Udvalget har lanceret en ny strategi for markedsføring såvel som invitation af udenlandske gæster. Det er en strategi, der gav pote på elitefølauktionen i august måned, og derfor forventes den også at kunne forøge køberskaren på forårsauktionen, der er blevet markedsført fra medio februar.

Den endelig kollektion af auktionsheste vil være tilgængelig online med foto, video, beskrivelse, afstamning og røntgen af hver enkelt hest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En bror på verdensranglisten

Det ser ud til at være en usædvanlig flot kollektion af unghingste og rideheste, der kommer under hammeren ved dette års forårsauktion. Kvaliteten er overbevisende blandt de dressur- såvel som de springbetonede heste og blandt både hingsteaspiranterne og de redne heste. Faktisk er kvaliteten af dette års kollektion så overbevisende, at flere af hestene har fanget international interesse.

Eksempelvis er Atterupgaards Belafonte et interessant emne for den ambitiøse rytter og et stærkt bud på en fremtidig tophest til de internationale dressurbaner. Som individ besidder han de fornødne kvaliteter igennem gangarter, ridelighed, eksteriør og sundhed. Afstamningsmæssigt giver han også store løfter, idet hans far er den internationale Grand Prix-hingst Belissimo M, der er far til bl.a. Isabell Werths tophest Bella Rose. Belafontes mor er også mor til verdensranglistens nr. 5, Atterupgaards Cassidy, samt elitehoppen Atterupgaards Dicte, der er mor til de tre avlsgodkendte hingste fra Atterupgaard, Fassbinder, Seebach og Botticelli. Så der er ikke noget at sige til, at der har været stor forhåndsinteresse for denne unge dressurhest.

Hold øje med kollektionen på www.varmblodauktion.dk