Abonnementsartikel

Der er mange vidunderlige steder på kloden, hvor især foråret byder på helt specielle oplevelser. Et af dem er den grønne ø, Irland, som mange danskere har fået øjnene på for. Vi bringer her Irlands eget officielle bud på 9 ting, der er værd at opleve her til foråret.

1. Udforsk Belfast og Causeway Coast: Få en forårsfrisk begyndelse på stedet, som Lonely Planet har udnævnt til det bedste rejsemål for 2018. Barerne i Belfast, samt restauranter og spillesteder for enhver smag, parret med den tidløse skønhed og en masse fornøjelser af første skuffe, som du finder omkring Causeway Coast vil uvægerligt give dig forårsfornemmelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. Kør langs Wild Atlantic Way: Denne køretur er i sandhed usædvanlig ? den har det hele: udsigter, mad, enestående oplevelser. Her kan du fortabe dig i forårets skønhed, få hemmelige strande helt for dig selv, beundre tårnhøje klippeskrænter, oldtidens stenbygninger og meget, meget mere.

3. Tee up på en ægte links-bane: Tag køllerne ud af deres vinterhi og tee up langs Irlands ekstraordinære kyst ? som er ensbetydende med fantastisk links-golf. Træd i golfgiganternes fodspor på baner med utrolig havudsigt, tårnhøje bakker og smukt bugtende terræn. Det er sådan golf altid bør være!

4. Kom ud i haverne: Det er virkelig umagen værd at komme ud og se de irske haver om foråret. Fra Snowdrop Week ved Altamont Gardens i County Carlow til påskelilje-udstillingerne ved Barnett Demesne i Belfast, der er forårsfest for haveelskere overalt.

5. Oplev det bedste af særligt hjemmelavet mad og drikke: Hvadenten det er en whiskey-smagning i Dublin eller en gourmet-udflugt langs Causeway Coast, vil din gane aldrig glemme en ferie i Irland. Oplev det hele under en forårsfestival, og få en servering eller en lækker ret på en af de mange gourmetsteder eller skoler for kogekunst.

6. Slå håret ud i sølandskaberne: Der er noget for enhver smag ved de pragtfulde søer i County Fermanagh: Udflugter på søerne, slotte, underjordiske grotter, femstjernet golf resort, fiskeri, kajaksejlads, førsteklasses restauranter og pubber ? det er et paradis for de vandglade året rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

7. Afslør Irlands Ancient East: Afslør en skattekiste af forårsminder i Irlands Ancient East. Oplev 5.000 års historie, fængslende kultur og en vrimmel af keltiske kuriositeter på en forårstur i denne enestående region.

8. Tag på rundrejse i De Syv Kongeriger: Hop med på en middelalderlig fantasi-udflugt til virkelighedens Westeros ? også kendt som Nordirland. Oplev de storslåede steder fra serien på denne specielle rundrejse, gå langs ?the Dark Hedges?, bliv trakteret som en konge eller klæd dig på til bueskydning på Winterfell.

9. Bliv aktiv i Dingle: Dingle i County Kerry er nok det bedste sted at opleve Irlands forår udendørs. Det dramatiske og varierede landskab med kystnære sletter, sandstrande, bjerge og søer er som skabt til udendørsaktivitet ? her kan du cykle, køre mountainbike, klatre på klipper, vandre, bestige bakker og meget mere.