Abonnementsartikel

Det traditionsrige gallashow til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning bliver i år taget til helt nye højder. Showet med titlen "Kloden drejer" har over 120 medvirkende dyr og mennesker, og publikum kan se frem til en totaloplevelse, der spiller på alle tangenter, og hvor følelserne får frit løb. Showet løber af stablen i Jyske Bank Boxen fredag og lørdag aften.

- Man får en anderledes oplevelse i år. Det er et storslået show, der både kører op og ned. Vi har lavet det mere stemningsfuldt, så det veksler mellem det intime mørke til brændende farver på storskærm, forklarer Lene Midtgaard, som er en af fire frivillige kræfter i Showudvalget, der står bag det store gallashow.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år vil intet mindre end omkring 50 heste og otte hunde sammen med blandt andre topkunstnere som Barbara Moleko, den franske hesteartist Lorenzo og amerikanske Christopher og hans dukke-band sørge for, at publikum er topunderholdt hele vejen igennem det tre timer lange show. Og ifølge Lene Midtgaard er der virkelig noget at se frem til.

Samspillet mellem mennesker og dyr og magisk sang og dans er med til at gøre showet storslået, og så har vi inviteret Christopher og hans dukker med, så der også er noget, der får stemningen i vejret, og som alle kan klappe med på, fortæller hun.

Et års forberedelse

For Lene Midtgaard er det 13. gang, hun er med til at arrangere Gallashowet, som hvert år trækker mange hundrede publikummer til Boxen i Herning. Forventningerne er altid høje, og ikke mindst hos arrangørerne er der kriller i maven op til premieren.

- Jeg glæder mig helt vidt. Jeg er som en cirkushest, og det her er for mig det ypperste, jeg har lavet inden for heste - at være kreativ og se showet udvikle sig. Jeg har en finger med i det hele, og det er det, som er sjovt. At få en ide og få ting til at ske. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse, forklarer hun.

Men selvom det er en stor forløsning at se det hele gå op i en højere enhed til forestillingerne, har det krævet timers forberedelse, og de frivillige i showudvalget får da heller ikke mange dage til at ride på bølgen, før det er på med arbejdshandskerne igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så snart et show er afviklet, går vi i gang med at tænke på næste års show. Vi kaster ideerne op i luften og griber dem igen. Og når vi har fundet en rød tråd, prøver vi at holde fast i den, forklarer Lene Midtgaard og fortsætter:

- De sidste tre måneder op til showet er det næsten et fuldtidsarbejde oveni mit almindelige arbejde. Så det er fantastisk, når det endelig går løs, men også lidt et vakuum bagefter. Det hele er så hurtigt overstået.

Tre timers underholdning

Heldigvis er der intet, som er overstået endnu, og publikum glæder sig til tre timers hæsblæsende underholdning i Boxen med både mennesker og dyr, fantastiske musikalske indslag, lysshow og video på storskærm.

Der vil være masser af følelser og stemningsskift. Både musikalsk og på storskærm har vi lavet et magisk lys- og lydshow, så uanset om man er ung eller gammel, er der noget for alle. Det her er virkelig et show for det brede publikum, lover Lene Midtgaard.