Abonnementsartikel

Flere end 60.000 har de seneste dage gæstet MCH Messecenter Herning for at opleve Dansk Varmblods Hingstekåring 2018. Programmet har budt på forrygende ridesport, gallashow i verdensklasse, velfortjente kåringer, gigantisk udstyrsmesse og en succesfuld hesteauktion

Hestene er de sidste dage blevet hyldet i messecentret i Herning, hvor Dansk Varmblods Hingstekåring har fundet sted for 39. gang, og det blev en særdeles velbesøgt begivenhed, der helt præcist blev gæstet af 60.086 - og dermed er messecentrets næststørste arrangement efter den populære messe Ferie for alle. Særlig var lørdag en tæt pakket dag, hvor der var tæt på udsolgt overalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bæres oppe af frivillige

Den engelske toprytter Ben Talbot kvitterede for sin deltagelse i springstævnet med at ytre et ønske om en World Cup-afdeling i springning til Herning:

- Faciliteterne er jo en million procent til det her, sagde han efter en veloverstået springkonkurrence i Jyske Bank Boxen.

Også direktør i Dansk Varmblod Casper Cassøe er meget begejstret søndag aften ved lukketid efter mange måneders hårdt forberedende arbejde forud for det imponerende event, der står på i fem dage og bæres oppe af 350 frivillige hjælpere fra hele landet.

- Jeg har aldrig nogensinde lukket hingstekåringen i Herning med så god en mavefornemmelse. Alt har klappet helt ned i detaljerne, og alle har været glade, fortæller en meget glad Casper Cassøe, der tilføjer, at han og hans team allerede er i gang med planlægningen af næste års hingstekåring.

Prinsessen og priserne

Igen i år fik kåringen besøg af HKH Prinsesse Benedikte, der var klædt i sort på grund af hofsorgen efter HKH Prins Henriks død. Hun udførte sine officielle forpligtelser som protektor for Dansk Varmblod. Bl.a. overrakte hun H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepris til hesten Fiontini, der tre år i træk har vundet verdensmesterskabet for unge dressurheste. Hestens rytter, ejer og opdrættere blev hædret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prinsessen overrakte desuden Hestens Værns Mønstringsmedalje, og her var det en gammel kending, Karsten Petersen fra Blue Hors, der modtog medalje og hæder.

Blandt de helt store hæderspriser, der hver år bliver overrakt ved Dansk Varmblods Hingstekåring, er MCH's Varmblodspris, der overrækkes af direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, og Dansk Varmblods formand, Jan Pedersen. Den hæder tilfaldt i år dressurrytter Cathrine Dufour, hvilket udløste jubelbrøl i Boxen. Sammen med sin dansk varmblodshest Atterupgaards Cassidy er hun en utrolig populær atlet. Ekvipagen ligger nr. 3 på verdensranglisten, vandt tre EM-medalje sidste sommer og er Danmarks store medaljehåb ved VM 2018.

Guld og galla

Ved den afsluttende hingstekåringsdag søndag måtte avlsledelsen hive en af de sjældne udmærkelser frem - nemlig en opdrættermedalje i guld, hvilket kun er sket seks gange før. Den gik til den 4-årige hingst Blue Hors Zackerey, der er avlet af Tove og Ove Møller Nørgaard i Aulum.

Den traditionsrige hesteauktion blev holdt lørdag eftermiddag i Hal M. Her havde mange svært ved at holde armene i ro, hvorfor der blev budt på mange af de flotte heste. I alt blev der solgt heste på Dansk Varmblods Forårsauktion for 570.000 euro, og topprisen på 125.000 euro (en lille million danske kroner) blev betalt af en norsk dressurrytter for en 3-årig hingst. Auktionen endte med, at 19 af de 26 heste blev solgt.

Det var Barbara Moleko, der åbnede auktionen, og både fredag og lørdag aften sang hun flere numre i det forrygende gallashow, der lørdag aften blev overværet af over 8.000 mennesker i Boxen.