Abonnementsartikel

Mos kan ikke tåle jern. De danske haveejere har derfor i mange år flittigt anvendt midlet jernvitriol for at få bugt med mosset i græsplænen.

Men fra og med den 1. juni 2018 bliver det forbudt at sælge og benytte jernvitriol som bekæmpelsesmiddel mod mos i græsplæner. Ifølge Borup Kemi behøver havefolket dog ikke at fortvivle af den grund. Et nyt jern-holdigt middel, der hedder "TRIM Mod Mos", er nemlig netop som det første blevet godkendt af Miljøstyrelsen til bekæmpelse af mos i græsplæner. Det betyder, at man fremover med god miljøsamvittighed kan anvende et mosmiddel, der indeholder jern og derfor med sikkerhed virker effektivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljø-beskyttelse

Miljøstyrelsens godkendelsesordning er indført for at give forbrugerne og miljøet en beskyttelse. Godkendelsen er en dokumenteret sikkerhed for, at midlet virker efter hensigten, og at det er sikkert at bruge.

"TRIM Mod Mos" markedsføres og distribueres i Danmark af Borup Kemi, og det nye miljøgodkendte middel indeholder ud over jern-indholdet også gødning, så græssets vækst stimuleres samtidig med, at mosset bekæmpes. Midlet leveres som granulat, så det er let at sprede jævnt hen over plænen, og allerede efter et døgn vil der være synlige resultater. På lidt længere sigt bidrager det til en grøn, tæt og slidstærk græsplæne.

Produktet leveres i en emballage med 3,5 kg, som rækker til omkring 100 kvadratmeter og kan købes i havecentre, planteskoler, byggemarkeder og foderstof-forretninger med flere over hele landet.