Abonnementsartikel

Fra i dag, onsdag den 21. marts, bliver det muligt at betale med nummerpladen på Storebælt. Den nye betalingsmulighed kaldes PayByPlate og kan bruges af bilister, som har registreret deres nummerplade hos BroBizz A/S. PayByPlate giver desuden adgang til de lavere priser og rabatter på Storebæltsbroen.

PayByPlate er et samarbejde mellem A/S Storebælt og BroBizz A/S, som betyder, at betalingen for turen over Storebælt nu kan klares via nummerpladen. Det kræver blot, at man på forhånd har tilmeldt sin nummerplade hos BroBizz A/S. Blot 20 minutter efter tilmelding kan man køre i de blå kort-baner i betalingsanlægget og benytte den nye løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye muligheder, lavere priser

Per 1. januar 2018 blev det 15 procent billigere at passere Storebælt med automatisk betaling - ud over de 5 pct. rabat, man allerede opnår med en Bizz. Indtil nu har automatisk betaling kun omfattet BroBizz, men med PayByPlate tilbydes kunderne endnu en mulighed for automatisk betaling, som giver adgang til de lavere priser.

Det er vigtigt for BroBizz A/S hele tiden at lytte til kundernes behov samt tilbyde flere løsninger, der kan optimere den digitale kunderejse. Med PayByPlate er der nye muligheder for specielt kort- og kontantkunderne.

- Vi ønsker at tilbyde den bedste service til vores kunder. PayByPlate skal derfor ikke gå ind og erstatte BroBizz, men skal derimod ses som et supplement til de kunder, der normalt ville betale med kort eller kontant på Storebælt. Med PayByPlate vil kunden komme hurtigere igennem anlægget, plus man får adgang til rabatterne. Desuden giver løsningen mulighed for større fleksibilitet, eksempelvis er det muligt at registrere flere nummerplader i en tidsbegrænset periode, hvis man kører i en lånt eller lejet bil, fortæller Mette Berthelsen, Markedschef i BroBizz A/S.

Kør i de blå baner med PayByPlate

Dagligt passerer godt 35.000 bilister Storebælt - og det tal forventes at stige i fremtiden. Det er derfor ikke tilfældigt, at Storebælt har besluttet at dedikere de blå kort-baner til PayByPlate.

- Når vi i første omgang vælger at bruge de blå kort-baner til PayByPlate er det for at fordele trafikken bedst muligt i betalingsanlægget. Mange af vores kunder, som betaler med kort, kører allerede i de blå baner. Her forventer vi, at færre kunder vælger at betale med kort og i stedet benytter PayByPlate. Det vil lette trafikafviklingen i anlægget betydeligt, fortæller Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag udgør kortbetalerne cirka 31 procent af de rejsende på Storebælt. Når PayByPlate er fuldt implementeret, forventer Storebælt, at 80 pct. af kunderne vil betale med automatisk betaling såsom BroBizz eller PayByPlate. Det vil sikre den fremtidige kapacitet i betalingsanlægget, så kunderne ikke kommer til at holde i kø i takt med, at trafikken stiger.