Abonnementsartikel

Sæsonen for bolighandel er officielt skudt i gang, og for at korte liggetiden, er der en hel du selv kan gøre. Vi har samlet 6-tips som du kan gå igang med lige nu.

1. Ryd grundigt op

Et af de første steder man kan, og bør gøre en stor indsats, er ved oprydning af hele huset. Ved åbent hus arrangementer er det især vigtigt, at huset vises fra sin bedste side, så de potentielle købere får et godt førstehåndsindtryk. Sørg for at rydde op på værelserne, gem gerne vasketøjet væk, red sengene og få luftet godt ud.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et af de steder der oftest kræver en god omgang oprydning er kælderen, loftet eller skuret. Her kan det være nødvendigt med et par ture til genbrugspladsen, have derfor en trailer til rådighed.

2. Lys huset op

Belysning er et andet punkt der kan vægte højt. De rum der ikke bliver lyst op af solen skal have belysning, sørg derfor for at alle pærerne virker og lyser rummene godt op. Her kan det eksempelvis være bryggerset, der kræver at blive lyst op.

Sorte vægge kan medvirke til, at værelserne ser mindre og mørkere ud, derfor kan det være en god idé, at male de sorte og mørke værelser med lysere farver.

3. Vask vinduer og ryd op i haven

Hvis huset har store vinduer kan det være en idé at vaske disse, og sørge for, hvad end der er på den anden side fremstår pænt og nydeligt. Det kan være havemøblerne skal stilles op, græsset skal slås eller hækkene skal have en kærlig hånd, lad de potentielle købere forestille sig, at det er deres egen have.

Fjern eventuelle gardiner og lad solens varme stråler skinne ind, dette vil samtidig hjælpe på belysningen af værelserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

4. Luft ud

Sørg for at huset er luftet godt ud, især hvis der lugter af cigaretter eller mad. Det er ikke alle der er lige begejstrede for cigaretrøg, og det kan være med til at skræmme de besøgende købere væk. Det samme er gældende for madlugt, det er ikke alle der er lige entusiastiske for eksempelvis krydret og stærkt duftende madretter.

Har du svært ved at komme af med de forskellige lugte kan et trick være, at gøre brug af duftpinde der er ved at komme på mode igen. Der findes et bredt udvalg af disse, dog anbefaler vi, grundet folks forskellige præferencer, at man vælger en duft, der er lidt neutral, men stadig udskiller en frisk duft.

5. Vis huset ordentligt frem

Vis de nye ejere hvordan huset kan indrettes, for kun du ved, hvordan hjørner og skarpe kanter kan udnyttes, uden at det roder for meget. Stil planterne frem og støv dem af, hvis nødvendigt. Vis fordelene frem ved huset, hvordan kan børneværelserne eller badeværelset udnyttes mest muligt? Vis dine smarte løsninger frem.

Køkken-alrummet er oftest boligens omdrejningspunkt, her kan der stilles et par blomster og magasiner på bordet, og frisk kaffe på kanden for mægleren at tilbyde de potentielle købere. Det kan løsne de besøgende op og kan medvirke til, at de føler sig lidt mere afslappede.

6. Selvsalg

Har du valgt at sælge boligen selv igennem sider som Boliga.dk, er de ovenstående tips mere end nødvendige. Selvsalg er nemlig et af boligmarkedets helt store trends, og det vil sige, at man som sælger forsøger at sælge huset uden om en ejendomsmægler, hvilket har sine fordele og ulemper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis sparer man mellem et og seks procent af salgssummen, man ellers skulle betale til mægleren, og på den anden side skal man selv stå for udarbejdelsen af købsaftalen, forhandlingen af pris, indhente dokumenter, og man går glip af mæglerens ekspertise. Dog kan en boligadvokat være behjælpelig i denne situation, til langt færre penge end mæglerens salær.

En boligadvokat udarbejder skødet, står for tinglysningen, rådgiver dig som sælger igennem hele boligsalget og varetager det juridiske arbejde; som udarbejdelsen af købsaftalen og indhentelse af relevante dokumenter.

Da boligadvokaten, ligesom mægleren, har erfaring med flere tusinde bolighandler, kan de give dig gode råd til, hvor huset kan strammes op for en kortere liggetid, og dermed et hurtigere salg.