Abonnementsartikel

Alger giver ikke bare taget et trist og usselt udseende. Den grønne belægning holder også på fugten og bidrager til, at taget nedbrydes hurtigere end normalt.

Men nu kan de firmaer, der foretager algebehandling, tilbyde husejerne at få fjernet algerne på taget med et nyt effektivt algemiddel, der sætter helt nye standarder rent miljømæssigt, skriver Nowocoat Industrial A/S i en pressemeddelelse. Det betyder, at husejeren nu med god miljøsamvittighed kan bestille en hurtig og problemfri behandling, der ikke blot giver taget dets oprindelige flotte udseende tilbage, men også kan forlænge tagets levetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklet i Kolding

Det nye middel hedder Neutralon og er udviklet af Nowocoat i Kolding. Dette middel er netop blevet godkendt af Miljøstyrelsen som bekæmpelsesmiddel mod alger og er hermed den første og eneste dansk-producerede algefjerner på markedet med denne godkendelse. Neutralon er samtidig blevet testet af Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, og vurderingen er, at midlet fungerer effektivt mod algevækst.

Neutralon er et algemiddel, der er biologisk nedbrydeligt. Det sprøjtes på den grønne tagoverflade i tørvejr, og allerede efter nogle få timer vil der ifølger producenten være en synlig effekt. Algerne begynder hurtigt at gå i forrådnelse, og efter kort tid vil den grønne overflade ændre farve. Alt efter lagets tykkelse skal der herefter regn, vejr og vind i nødvendig mængde til for at fjerne de sidste rester af den nedbrudte algebelægning.

Miljøstyrelsens godkendelsesordning er indført for at give forbrugerne og miljøet en beskyttelse. Godkendelsen er en dokumenteret sikkerhed for, at midlet virker efter hensigten, og at det er sikkert at bruge.