Abonnementsartikel

Blandt de nye udstillere på Maskiner under Broen er Makita, som er en velkendt leverandør af både elværktøj samt have- og parkmaskiner, som i vidt omfang markedsføres som batteridrevne - og man kan bruge samme batteri, uanset om det er en skruemaskine eller en hækkeklipper. I dag har Makita over 200 forskellige maskiner som bruger samme batteri.

Produktchef Anders Iversen, Makita Elværktøj Danmark, besøgte Maskiner under Broen i 2016, hvor det ikke passede ind i planerne at være udstiller på messen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi var på besøg og oplevede en messe, som helt klart var henvendt til vores målgruppe. Samtidig var det en professionel messe, som både planlægningsmæssigt og ved afviklingen bar præg af at være godt gennemført, siger Anders Iversen og fortsætter:

... vi vil have speciel fokus på vores batteridrevne småmaskiner. Det er fremtiden, og den satser vi naturligvis på.

Produktchef Anders Iversen

Makita Elværktøj Danmark

- Vi ser Maskiner under Broen som en vestdansk parallel til Have- og Landskab i Slagelse hvert andet år, og vi skal naturligvis være med.Vi vil vise mange af Makitas grønne produkter til have- og parkfolket, og vi vil have speciel fokus på vores batteridrevne småmaskiner. Det er fremtiden, og den satser vi naturligvis på.

Elværktøj i vækst

At fremtiden er elektrisk, tror administrerende direktør Niels Kirkegaard, som er formand for messeudvalget, også på. Det oplever han som direktør for GMR Maskiner A/S, der blandt andet udvikler og producerer el-drevne Stama-køretøjer.

- Oprindeligt var de el-drevne køretøjer mest til kirkegårde, hvor det lave støjniveau spillede en væsentlig rolle, men i takt med, at køretøjerne har fået større arbejdsradius og mere kapacitet, oplever vi efterspørgsel fra flere kundegrupper, siger Niels Kirkegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Netop inden for el-drevne maskiner og værktøjer kan der forventes en del nyheder. Det er et udviklingsområde i vækst, og samtidig er det et område, hvor basisteknologien ikke er færdigudviklet, så der er gode chancer for, at udstillerne virkelig kan præsentere nogle nyheder på markedet.

Arrangørerne melder om god forhåndsinteresse for messen. Foruden en række nye udstillere har Groundsmen Association Denmark senest tilsluttet sig messen sammen med Danish Greenkeeper Association, der erstatter deres demodage med Maskiner under Broen. Groundsmen Association Denmark har til formål at samle alle med interesse for pleje af boldbaner og lignende græsarealer. Gennem fokus på uddannelse og fagligt netværk vil foreningen styrke det faglige miljø omkring pleje af boldbaner. Foreningen har i øjeblikket 160 medlemmer.