Mange danske børnefamilier benytter påskedagene til at gøre haven forårsklar. Men en lang vinter med kraftig blæst og frost sætter ikke kun sit præg på blomsterbedene. Også havetrampolinen har brug for en opfriskning efter vinterdvalen.
En undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mere end 50 procent af forældrene lader trampolinen stå uden for året rundt. Netop derfor har trampolinen brug for en kærlig hånd, før de små poder går i gang med hopperiet, så man undgår ulykker.
Desværre tjekker hver fjerde familie trampolinen sjældnere end en gang om året - eller også tjekker de den slet ikke.
- Trampolinen er et fantastisk redskab til at få børn i bevægelse, men det er vigtigt at forholdene på og omkring trampolinen er i orden. Vi skal undgå de slemme ulykker, som blandt andet skyldes en beskadiget trampolin. Følg derfor guiden til et sikkerhedstjek og lær børnene de fem trampolinråd at kende, siger Generalsekretær for Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.
Tjek trampolinen flere gange
En god tommelfingerregel er at give trampolinen et grundigt tjek, før den tages i brug efter vinteren, og at man derefter tjekker den med et par måneders mellemrum i løbet af sæsonen.
- Det er også vigtigt at huske at sikre trampolinen, hvis det bliver stormvejr i løbet af sæsonen, så den ikke flyver væk og gør skade på personer eller ejendom. Man kan med fordel også tjekke skruer, kantpuder, samlinger og så videre på trampolinen efter stormvejr, siger kontorchef for Center for Markedsovervågning hos Sikkerhedsstyrelsen, Nicoline Zederkof Jensen.
Det er ligeledes en god ide at sørge for, at trampolinen står på et jævnt og vandret underlag, hvis trampolinen ikke er gravet ned i jorden.