Abonnementsartikel

Selvom plænen er lille, kræver den stadig tid og pleje. Samtidig kan det være en udfordring at komme af med græsklip, da der sjældent er plads til kompost i de små haver. Men ifølge en pressemeddelelse fra producenten Gardena er det med den nye Sileno City ikke længere nødvendigt at komme af med græsklippet.

Robotplæneklipperen, der fås i to størrelser - til plæner op til hhv. 250 m2 og 500 m2 - klipper græsset i så fine stykker, at græsset komposterer i plænen uden behov for at blive revet sammen og fjernet. Tværtimod virker græsklippet som gødning for plænen og får den med tiden til at fremstå som et grønt tæppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gør naboerne glade

Gardena Sileno City holder græsset nyklippet uden at genere naboerne. Den klarer hældninger på op til 25 procent og fortsætter ufortrødent gennem smalle passager. Takket være SensorCut-systemet får man en ensartet klipning, som kan justeres i højden blot ved at dreje på en knap.

En anden fordel er ifølge Gardena, at man ikke behøver at bekymre sig om rengøring af robotten. Sileno City fortsætter trods snavs og græsklip, og ser den alligevel for beskidt ud, kan du den rengøres ved brug af haveslangen.

Kan styres med en app

Sileno City 500 er også tilgængelig som en del af Gardena smart Systemet. Her kan man styre robotplæneklipperen via en app, hvor man kan få adgang til statusoplysninger og justere klippeprogrammet - i lighed med Silenos større modeller til henholdsvis 1.000, 1.300 og 1.600 m2 plæner.