Abonnementsartikel

Markedet for væghængte toiletter er trods årtiers fokus på renovering og nybyg af badeværelser fortsat kæmpestort. En ny undersøgelse, som sanitetsproducenten Gustavsberg har fået udført i samarbejdet med analyseinstituttet YouGov, viser, at hele 79 procent fortsat har gulvstående toilet installeret og kun 21 procent har valgt den ellers langt mere rengøringsvenlige og væghængte løsning. Det kan blandt andet hænge sammen med, at det ofte kan være en både dyr og besværlig proces at skifte fra traditionelt gulvstående toilet til en vægskål.

Ifølge en pressemeddelelse fra producenten Gustavsberg, så gør deres nye wc-fikstur Triomont det både billigere og nemmere at få hængt toilettet op på væggen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undgå dyre ombygninger

Triomont-fiksturet fra Gustavsberg er 380 mm bredt og passer til langt de fleste badeværelser og gør det muligt at undgå store og dyre ombygninger.

- Fiksturet kræver kun en dybde fra væggen på mindst 14 cm, og dermed behøver hele installationen ikke at fylde mere end et gulvstående toilet. Samtidig kan man langt nemmere udnytte hjørner eller små rum med et minimum af pladsforbrug, siger produktchef David Asmundsson hos Villeroy & Boch Gustavsberg AB.

Triomont-fiksturet passer til samtlige væghængte toiletter fra både Gustavsberg og Villeroy & Boch med en boltafstand på 180 eller 230 mm og opfylder de strengeste testkrav til belastning på 400 kg.

High tech-badeværelser

En nyere tendens ved indretning af badeværelset er at prioritere gadgets og teknik lige så højt som lækkert design. Derfor vinder berøringsfrie elementer som sensorstyrede trykknapper til væghængte toiletter også mere og mere indpas derhjemme, hvor vi normalt ellers mest kender det fra offentlige miljøer. Men den berøringsfrie teknik sikrer også bedre hygiejne i familien og er mere velegnet til personer med for eksempel gigt i fingrene.

Ifølge produktchef David Asmundsson fra Gustavsberg er det tydeligt at se, at teknologien i højere og højere grad flytter ud på badeværelset:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var vel kun et spørgsmål om tid, før der også blev lanceret en app til toilettet. Med Gustavsberg Triomont-appen kan man ændre indstillingerne for det sensorstyrede skyl via en smartphone eller tablet, eksempelvis så trykknappen lyser op, når man nærmer sig - eller toilettet automatisk skyller ud, når man fjerner sig. En fantastisk løsning til offentlige miljøer, men også i hjem med glemsomme eller sløsede familiemedlemmer.

Sikring mod vandskader

Fiksturet leveres med fire vægkonsoller, så man helt slipper for borehuller i gulvet, hvor de fleste vandskader opstår. Hvis man monterer Triomont bag en tilbygget væg på et eksisterende badeværelse, vil der sikkert allerede være vådrumssikret. Er det ikke tilfældet, kan man tilkøbe en safebag, der sikrer lækagebeskyttelse. Vandtilslutningen til toilettet kan ske fra toppen eller siden af cisternen, der tilmed er tilpasset montering med rør-i-rør-teknik. Afløbsknækket er enkelt at montere og kan nemt vrides, afhængig af om man vil have tilslutningen til højre eller venstre for fiksturet. Detaljer der forenkler installationen og sikrer et flot, enkelt og stabilt resultat for kunden.