Abonnementsartikel

Med det nye Reflect Kitchen by Søren Rose markerer uno form sine første 50 år som producent af køkkener. Arne Munch tegnede det klassiske lamelkøkken i 1968, og ligesom dengang er designet skabt til samspil med forbrugeren, der tvinges til at tage stilling til et design, der ændrer sig med omgivelserne.

- Godt design adskiller sig fra det ordinære, når det inspirerer og vækker noget i folk, og tvinger dem til at tage stilling til produktet. Ser vi på Arne Munchs køkken, så har det jo om noget været med til at inspirere mange andre producenter i den danske køkkenbranche. Det er kernen i vores koncept, og fremadrettet vil fællesnævneren hos uno form være "radical danish design". Det stræber efter at skille vandene, og det er jeg ikke tvivl om, at Reflect Kitchen vil leve op til, siger Peter Bisgaard, der er Brand Director hos uno form.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den perfekte kurve

Møbeldesigner og indretningsarkitekt Søren Rose, der til daglig driver Søren Rose Studio i New York og København, havde allerede for 10 år siden Reflect Kitchen på tegnebrættet for første gang. Designet blev i sin tid indledt med jagten på den perfekte kurve - den selvsamme kurve, der i dag udgør køkkenelementernes overflader og i samarbejde med døgnets skiftende lyssætninger skaber et indtagende skyggespil.

- Vi fandt ud af, at hvis vi kunne lade køkkenets mange flader reflektere lyset ud i rummet, så ville vi have skabt noget nyt. Det er i virkeligheden ganske banalt, men ved at justere på de fire hjørnepunkter har vi fået en kurve, der gør, at køkkenet ændrer sig hele dagen, med den måde lyset falder på, siger Søren Rose.

Et kompromisløst match

Reflect Kitchen har ganske vist været længe undervejs, men først nu lykkedes det designeren og producenten at finde det rigtige match i hinanden.

- I alt vi laver, er vi ekstremt fokuserede på detaljerne og kvaliteten, og med uno form har vi fundet det samarbejde, man higer efter som designer. Vi har fundet nogen, der er lige så passionerede som os og lige så kompromisløse i deres udarbejdelse og valg af materialer, fortæller Søren Rose.

Udover syv forskellige supermatte laminatfarver fås Reflect Kitcen udelukkende i egetræ - natur eg, sort eg og røget eg - hvis egenskaber tydeligt træder frem. Derved forandres udtrykket ikke blot i takt med døgnets og årstidernes lysindfald - med egetræ udvikler køkkenet sig også på længere sigt og patineres over tid.