Abonnementsartikel

Den gode stemning i dansk økonomi smitter nu for alvor af på boligmarkedet, hvor antallet af sommerhushandler er eksploderet de sidste tre år. Det skriver Nybolig i en pressemeddelelse.

Fra 2014 til 2017 er antallet af sommerhushandler steget med 57 procent, så der er tredje kvartal 2017 blev solgt 859 flere sommerhuse end i tredje kvartal 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viser beregninger, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet på tal fra Finans Danmark.

- Flere steder i landet melder vores sommerhusmæglere om decideret mangel på sommerhuse. Hvor vi for blot få år tilbage manglede købere, er billedet nu for alvor vendt, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

Sund økonomi

Det øgede salg af sommerhuse ser han som en naturlig følge af en sund, dansk økonomi.

- Når det går godt, bliver der heldigvis råd til at foretage flere privatøkonomiske dispositioner som f.eks. at købe familiens anden bolig, sommerhuset, som et stigende antal danskere nu vælger, siger Thomas Hovgaard.

Han mener, at udviklingen vil fortsætte et godt stykke endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom renterne vil stige, er der bred enig om, at de fortsat vil være lave, og med relativ høj beskæftigelse tror vi, at endnu flere vil tage springet og blive sommerhusejere i hvert fald et par år endnu, siger Thomas Hovgaard.