Abonnementsartikel

Batteridrevne havemaskiner fortsætter med at vinde ind i de danske haver, og med de mange nye plæneklippere, fuldender Stihl batteriserierne Compact og Pro.

Compact-serien henvender sig typisk til private brugere og Pro-serien benyttes overvejende af professionelle brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den mindre have

Compact serien er optimal for husstanden med den mindre have og det tætte naboskab. Støjen minimeres, og plæneklipperne i serien er netop designet til plæner med en maksimal størrelse på 400m2 (afhængigt af batteri). Det betyder, at selvom naboen hygger sig på terrassen, kan man med god samvittighed starte den støjsvage batteriplæneklipper og slå græsset. Der er havemaskiner til snart sagt alle arbejdsopgaver i den mindre have i Compact-serien: Motorsave, trimmer, hækkeklipper, løvblæser og naturligvis de to plæneklippere.

Den kræste haveejer

Plæneklipperne i Pro serien er perfekte til den mere kræsne haveejer, der har brug for ekstra stor klippebredde og måske ovenikøbet bioklipning af plænen. Disse plæneklippere er kraftigere og designet til de kraftigere batterier i Pro-serien. Har man allerede en havemaskine i Pro-serien, kan batteriet fra den maskine naturligvis benyttes i de fire nye, lækre plæneklippere i denne serie. Uagtet at disse maskiner er kraftigere end maskinerne i Compact serien, er støjniveauet væsenligt lavere end det kendte fra benzinmaskiner.

Lige så effektiv som benzin

Plæneklipperne fra Stihl kører alle på et højtydende 36 V Lithium-Ion batteri, og selve motoren er optimeret i forhold til energioverførslen fra batteriet.

Klippeteknikken i maskinen er af samme høje standard, som findes i de benzindrevne modeller fra den østrigske lillesøster Viking, hvorfor græsset klippes nøjagtigt ligeså effektivt, bare lettere og mere støjsvagt.