Abonnementsartikel

Det er højtid for kløende øjne og løbende næser. Pollensæsonen står for døren, og mange med allergi og astma bliver inde, selvom forårssolen lokker udenfor. Det kan vise sig at være en dårlig løsning. Luften i vores hjem er nemlig langt fra så ren, som de fleste forestiller sig.

Undersøgelser viser, at luftforureningen inden for kan være op til fem gange så høj som udenfor, og det kan få øjne og næser til at løbe lige så meget, som når man er udsat for pollen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den indendørs luftforurening skyldes, at der hver dag frigives allergener i hjemmet. De stammer fra blandt andet fra formaldehyd i møbler og gulvtæpper, kulstøv fra brændeovne, bly, zink og nikkel fra stearinlys, mikropartikler fra rengøringsmidler og deodoranter og pollen fra planter og blomster, der påvirker indeklimaet, skriver teknologivirksomheden Dysin i en pressemeddelelse..

Luftrenser en løsning

Problemet forstærkes, når man som allergiker lukker døre og vinduer i pollensæsonen, samt hvis man bor i en nybygget eller nyrenoveret bolig, hvor isoleringen typisk er så kraftig, at der ikke er nogen naturlig udluftning.

Derfor kan det godt betale sig at investere i en luftrenser. Der findes et væld af modeller på markedet, og engelske Dyson er en af de virksomheder, der har forsket meget på området. De fører eksempelvis den elektroniske Pure Hot+Cool Link, der ifølge producenten indfanger 99,95 pct. af de ultrafine partikler. Luftrenseren kan styres via en app, hvorfra man kan fjernovervåge luftkvaliteten og igangsætte luftrensningen, når det er nødvendigt.