Abonnementsartikel

Nu er der godt nyt til medarbejdere, som bruger sprøjter til at bekæmpe ukrudt, alger og insekter i landbrug, gartnerier, væksthuse, have- og parkanlæg: Ergonomien forbedres konstant, så opgaverne kan løses uden ømhed i ryggen - selv på lange arbejdsdage. Sådan lyder det fra ECOstyle, der er leverandør og rådgiver inden for bekæmpelsesmidler.

En af markedets førende producenter af ergonomiske sprøjter er Berthoud, hvor modellen Vermorel 3000 Electric inklusiv batteri vejer blot 6,2 kg. Den anbefales blandt andet af jordbrugsteknologerne hos ECOstyle, Kristine Essendrop og Peter Hjerrild:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Berthoud Vermorel elektriske rygsprøjte er den mest ergonomisk korrekte sprøjte, vi kan finde på markedet. Sprøjten er sikker i drift og er vores tro følgesvend, når vi laver demosprøjtninger med TopGun Finalsan og AlgeFri N ProFF hos vores kunder samt sprøjter vores forsøgsarealer. Vi i ECOstyles professionelle afdelinger anbefaler sprøjten til vores kunder.

God ergonomi

Ergonomien er skabt af sprøjtens ramme, der følger ryggens anatomi og danner afstand mellem beholder og ryg. Det giver den fordel, at vægten fordeles ligeligt mellem skulder og lænd.

Ryggen beskyttes yderligere af sprøjtens selesystem, hvor især brystselen gør sprøjten stabil. Selerne er brede og polstrede for at give ekstra komfort, og så er der en praktisk lomme på lændeselen.

6 timers kapacitet

Vermorel 3000 Electric, der leveres med tre forskellige dyser og teleskoplanse fra 60-120 cm, har en tank på 18 liter og kan arbejde seks timer på en opladning. Sprøjtens to-kamrede membranpumpe har Viton-pakninger til aggressive sprøjtevæsker. Samtidig er de øvrige dele resistente over for alle godkendte midler mod ukrudt, plantesygdomme, parasitter og svampeangreb.

Nem vedligeholdelse

Start og stop funktionen er placeret i det ergonomiske sprøjtehåndtag. Der kan vælges mellem tre trin, som med elektronisk regulering sikrer et præcist og konstant tryk. Sprøjtens konstruktion betyder, at vedligeholdelse er nem - med hurtig adgang til batteri og pumpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Berthoud Velmorel 3000 Elektric kan også leveres som trollysprøjte. Denne udgave har en slange på 5 meter, mens slangen på rygmodellen er 1,3 meter.