Abonnementsartikel

En hel arbejdsdag med en fire-fem kilos hækkeklipper i hånden kan få enhver ryg til at protestere voldsomt. Hertil kommer arbejdseffekten på både skuldre og arme. Problemet kan dog afhjælpes med en mindre investering i en såkaldt FlexLift, en specialudviklet rygskåner bestående af en rygsele med påmonteret bøjle.

- Du har selen, der sidder fast på ryggen, og så har du en bøjle og en balanceblok, som hækkeklipperen hænger i. Fjedermekanismen kan tilpasses maskinens væg, så den følger dine arbejdsbevægelser, siger Kresten Andreasen, salgschef hos Flex Trading i Randers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet har udviklet systemet i samarbejde med en kinesisk partner, og det hele kom i gang ved et tilfælde.

- Vi havde set et lignende produkt andre steder, og så bliver jeg helt tilfældigt kontaktet af en kineser, der producerer noget i den stil. Og så tegner og snakker vi lidt frem og tilbage, og resultatet blev så en FlexLift, som løbende er blevet videreudviklet til den version, vi har i dag, fortæller han.

Storsællert

FlexLiften er blevet en storsællert, og selv om private husejere med store haver på det seneste også er begyndt at vise interesse for produktet, så er det er især professionelle brugere i den grønne sektor, der er målgruppen. Og her er man begejstrede for udstyret, der kan reducere vægten af hækkeklipperen med 80 procent.

- Vi sælger især til anlægsgartnere, boligforeninger, campingpladser og kirkegårde, som jo har rigtigt mange hække, der skal vedligeholdes. Og når vi så snakker med brugerne om FlexLiften, så siger de, at de først troede, at det ville være besværligt at gå rundt med sådan en, men så snart de har prøvet den, så bliver de glade for den.

FlexLiften minimerer vægten af hækkeklipperen med 80 procent ved at fordele vægten fra armene over på ryg og lænd, og selv om at arbejdstilsynet ikke kræver brug af et sådan apparat, så anbefaler de det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også til andre

Det er dog ikke kun hækkeklippere, man kan finde monteret på en FlexLift. Selen har også fundet vej til en anden håndværkerbranche.

- Jamen, murere bruger den, når de går en hel dag og renser fuger ud mellem gamle mursten. Det sker ofte ved hjælp af en stor vinkelsliber, som i sagens natur er hård ved både arme og ryg, siger Kresten Andreasen, der også fortæller, at maskinen i sin tid blev testet på Teknologisk Institut, hvor man tilpassede FlexLiften, så den passede til en vinkelsliber.

FlexLiften passer til alle haveklippere på markedet, og som nævnt kan den også bruges til andre maskiner. Det kræver dog en enkel tilpasning af bøjlen, som man selv skal foretage.