Abonnementsartikel

Fra Stihl - eller rettere Stihls østrigske lillesøster Viking - kommer nu en nyhed beregnet til den grå og mosbefængte plæne. Der er tale om plænelufteren LE 240, også kaldet en vertikalskærer, der skæres små huller i plænen hvorved næringsstofferne kan komme ned i jorden til rødderne.

Gøres dette flere gange om året, gerne både forår og efterår, hjælpes den gamle plæne til et langt og grønt liv. Som en ekstra bonus kommer man af med både mos og ukrudt i plænen på denne måde. Behandlingen fungerer bedst på tør jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LE 240 er en kompakt sag, der drives af et almindeligt strømkabel. Den passer derfor perfekt til den lille have på op til maksimalt 500 m2, og leveres ovenikøbet med en 50 liters opsamler til det fjernede mos og krudt i plænen.

Syv knive sørger for at motionere ned i plænen, hvorved sammenfiltrede rødder løsnes og mos samt ukrudt fjernes. Maskinen er let, og bearbejdningen på en mindre plæne, hvor der oftest skal vendes rundt op til flere gange, går derfor forbavsende nemt. At den så også er en smal model på bare 34 cm, betyder at smalle passager heller ikke er noget problem.

LE 240 leveres med et knivmodul til vertikalskæring samt fjedertænder, der letter fjernelsen af mos i græssets overflade. Udskiftningen mellem de to moduler foretages let og enkelt ved hjælp af standardværktøj.