Abonnementsartikel

Nu skifter designstilen i køkkenet til flere naturlige materialer og farver efter en årrække med overflader af højglans, plastic og glas. Det mener i hvert fald den danske producent af emhætter, Eico A/S, der nu lancerer firmaets nye EicoE24 Stone-serie.

De fire modeller er markedets første skråtstillede emhætter, hvor fronten er en dekorativ stenplade, der kan fås i grå, beige, sort samt i en rødlig kobbernuance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturligt match

De naturlige farver og overflader i det nye design matcher de sten- og beton-bordplader, fliser og klinke-gulve, som mange har i deres køkken/alrum.

Dermed kan der skabes et flot helhedsindtryk i boligens travleste rum, og stilskiftet understreges af, at flere køkkenproducenter er på vej med mere dæmpede, matte farver.

Kraftigt sug

Skråtstillede emhætter giver en oplevelse af mere plads, og med 90 centimeter i bredden passer Stone-serien til de største kogesektioner. Der er touch-kontrol i et sort glaspanel på frontpladen, og emhætten kan også styres direkte fra kogeplader med EicoLink systemet.

Suget i den indbyggede motor er på 677 m3 luft i timen med et lydniveau på blot 59 dB ved maksimum effekt. Det er muligt at vende motoren, så luften føres bagud gennem væggen. Dermed undgås brug af den medfølgende "skorsten" på emhætten, og det gør designet endnu mere stilrent.

Store filtre fanger fedtet

Den nye Stone serie har fedtfilter i bunden, som er vinklet. Det giver den fordel, at på det første sted, hvor den fedtholdige mados rammer, suger emhætten faktisk og har et bedre sug over de forreste kogezoner. Samtidig er der store fedtfiltre inde bag stenpladen, som er hævet to centimeter frem fra selve "kroppen" på emhætten, så der er kantsug hele vejen rundt.