Abonnementsartikel

Hecht er, i sammenligning med mange af de andre, et forholdsvis nyt navn. Ikke desto mindre har den danske importør et meget stort og bredt udvalg af have-, park- og skovmaskiner.

Her finder man også et bredt sortiment af benzinmotorsave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Testens Hecht 45/944 kædesav er forsynet med et 16" sværd, og den har en krop af støbt aluminium. Dens støbte krop gør den mere robust og stabil end savene i de lavere liggende segmenter.

To-takts motoren er da heller ikke på omkring de 35 kubikcentimeter, som man ofte ser i dette felt. Nej, den har i stedet et slagvolumen på 45 kubikcentimeter, og det bringer den op i en lidt anden liga.

Motoren yder 2,7 hestekræfter eller 1,7 kW om man vil, og det gør den ved et omdrejningstal på 8.500 omdrejninger i minuttet. Støjmæssigt befinder den sig med et 101 decibel, og dermed holder den sig indenfor normalområdet for motorsave i denne kategori.

Allround-sav

Totalvægten af saven er 5,4 kilogram, og det blot er nogle få hundrede gram mere end det, tilsvarende save i samme kategori vejer. Savens oliebeholder kan rumme 0,26 liter kædeolie og benzintanken rummer 0,55 liter to procent olieblandet benzin.

Tændingsanlægget er af CDI typen, og karburatoren er forsynet med en membran. Opstarten af motoren går derfor let, for når man først har primet den, springer den i gang med det samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorgangen i tomgang er helt stabil, også når motoren er kold.

Som nævnt er kædesaven ikke møntet på dem, der skal bruge en sav fra morgen til aften, men den er til det publikum, som har brug for en stabil motorsav, når der skal beskæres eller fældes træer.

Og det gør den godt. Her var der tale om fældning og efterfølgende opsavning af adskillige træer med en diameter på lige omkring 40 centimeter.

Biddet er godt takket være 0.325 kæden, som har en maksimal hastighed på 23,1 meter i sekundet. Kæden laver også et så tilpas bredt spor, at sværdet ikke sætter sig fast.

Dommen

Hecht 45/944 kædesaven udviser mange gode takter i forhold til det felt, den befinder sig i. Specielt kunne jeg efter testen konstatere, at den var helt fin og musegrå i udstødningen, og det er tegn på en rigtig god forbrænding og en sund og korrekt konstrueret motor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prismæssigt ligger den lige omkring 1.500 kroner, og for de penge får man en stabil motorsav, man kan have glæde af i mange år. Omvendt får man heller ikke en sav med varme i håndtaget, eller en sav som tilnærmelsesvis er helt vibrationfri.

Designmæssigt er den måske heller ikke helt så smart som andre, men kan man leve med den bagatel, er det en kædesav, som absolut kan anbefales.