Abonnementsartikel

Landbrugsmessen Gl. Estrup udvider i år aktiviteterne med temaet: Skov, jagt og friluftsliv - stærkt inspireret af sammenlægningen mellem Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm. Messen finder som altid sted den sidste weekend i maj - i år den 26. og 27 maj - og det er nu 22. år, det populære arrangement afholdes med over 20.000 besøgende fra nær og fjern.

De to museer er blevet til Det Grønne Museum med viden, historier og oplevelser om jagt, skov, landbrug og fødevarer, og messen udvides derfor fremover med udstillere inden for blandt andetsalg/udlejning af skovmaskiner og udførelse af skovarbejde, rrådgivning vedrørende skovdrift, vildtpleje osv samt kursusaktivitet/information inden for friluftsliv

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rovfugleshow og bueskydning

På messen kan man møde organisationen "Bliv NaturligVIs" præsenterer forskellige aktiviteter som bueskydning samt partering og tilberedning af vildtkød. Falkoner Flemming Sanggaard optræder med sit rovfugleshow, og en flok friske gutter fra TImbersports viser forskellige discipliner inden for skovarbejde med økse og motorsav. På fødevaresiden tilbereder den kendte kok Per Mandrup smagsprøver på vildtkød i temateltet.

Dyr og en masse maskiner

Sædvanen tro er der også nok at kigge på for både landmænd og byboere - store som små. Det er nu andet år i træk, at malkekøerne overnatter på pladsen i telt, hvilket giver publikum mulighed for at komme tættere på de store dyr, se dem blive malket og fodret, ligesom det et muligt at se lammene få flaske. I løbet af weekenden er der heste- og cowboyshows, veteranbiler og -traktorer, og på pladsen er der desuden en mængde store traktorer og maskiner til mark og stald. Gæsterne er velkomne til at finde den største mejetærsker og sætte sig bag rattet - enten man er otte eller 80 år.

Messe for alle

Men det er ikke kun mænd og maskiner, der dominerer messen. Der er masser af gode tilbud i Damernes Magasin, hvor forskellige sælgere har deres stande med uld, skind, garn, gaveartikler og så videre.

Desuden har landbrugsmessen de seneste par år gjort en stor indsats for at udvide lørdagens børnedyrskue, hvor det ikke kun handler om at have det flotteste dyr, men derimod om at have kendskab til sit dyr, dets pasning og velbefindende. Børnene spørges om dette af et hold dommere, der tager deres opgave alvorligt. I børnegården kan alle børn prøve at malke en ko, hoppe i en container fuld af korn eller vædde på, hvilken gris, der kommer først i mål ved grisevæddeløbet.