Abonnementsartikel

På torsdag morgen, d. 3. maj, tager erhvervsminister Brian Mikkelsen første spadestik til byggeriet af det 45 meter høje udsigtstårn i klatreparken Camp Adventure ved Gisselfeld på Sydsjælland.

Udsigtstårnet er det første af sin slags i Skandinavien og visionen har været at skabe en unik kvalitetsoplevelse, der giver nye og enestående perspektiver på, hvordan natur opleves, iscenesættes og formidles.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med oplevelser af tårnhøj kvalitet kan vi tiltrække flere turister. Og er der noget, der helt bogstaveligt bliver af tårnhøj kvalitet, så er det da Camp Adventures 45 meter høje udsigtstårn, når det engang står færdigt. Nu tager vi første spadestik på projektet, der forener noget af vores smukkeste danske natur med nyt og innovativt design, og som jeg tror og håber vil være til stor gavn for turismen. Både lokalt her på Sydsjælland, men også i hele Danmark, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Global opmærksomhed

Udsigtstårnets er tegnet af Effekt Arkitekter og har høstet global opmærksomhed for både design og materialer. Konstruktionen er opbygget med vedligeholdelsesfrit cortenstål, mens træplankerne er lokalt sydsjællandsk PEFC-certificeret egetræ. Arup er ingeniørerne bag den spektakulære stålkonstruktion.

- Det har været enormt vigtig at skabe en både bæredygtig og oplevelsesrig attraktion. Udsigtstårnet giver besøgende adgang til en vertikal skovtur op gennem trækronerne og beskytter samtidig de lokale økosystemer. Det opføres af bæredygtige materialer og med en lokal entreprenør, siger partner i Effekt Arkitekter Tue Foged om tårnets design og arkitektur.

Camp Adventure er i dag Danmarks største klatrepark med 10 trætopbaner og har årligt op til 18.000 besøgende. Udsigtstårnet forventer Camp Adventure at kunne tiltrække cirka 100.000 årligt besøgende.

- For fire år siden startede vi arbejdet med udsigtstårnet. Det har været en lang rejse og det første spadestik er en kæmpe milepæl for os. Når udsigtstårnet står færdigt, kan vi tilbyde en unik oplevelse, der iscenesætter og formidler naturen på en helt ny måde. Vi glæder os til at byde besøgende fra hele verden velkomme, siger forretningsudvikler i Camp Adventure, Kasper Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første besøgende forventes at kunne opleve tårnets design og nyde udsigten 135 meter over havets overflade i slutningen af oktober eller starten af november i år.

Camp Adventure er placeret i Gisselfeld Klosters skove i Sydsjælland en times kørsel fra København.