Abonnementsartikel

I midten af marts måtte ledelsen hos Det Fynske Dyrskue konstatere, at alle 300 pladser på årets hesteudstilling var solgt. Interessen var nærmest overvældende, og mange heste måtte på venteliste.

Med den store tilslutning kan gæsterne på årets skue se frem til et flot opbud af alverdens hesteracer - lige fra de store tunge jydske heste til de små og letbenede Miniature-heste og en lang række andre racer som Oldenburger, Siere, Belgier, Araber osv. To af racerne, nemlig foreningen for Den Islandske Hest, som stiller med 44 heste til bedømmelse på dyrskuet, og foreningen for Shetlandspony, som stiller med29 heste, kan desuden begge i år fejre 50 års jubilæum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af de tre Dyrskue-dage, den 15., 16. og 17. juni, vil der være masser af opvisninger og bedømmelser, hestegalla og jubilæumsshows, ligesom der - som altid - vil være mulighed for at gå en tur ved de mange stalde og beundre de prægtige dyr og få en snak med deres ejere og ryttere.

Kæpheste på børnedyrskuet

Også på Børnedyrskuet vil der være heste i mange størrelser og racer - også den særlige race kæphest". Som noget nyt i år håber Børnedyrskuet at kunne tiltrække børn, som har lyst til at træne, dyste og optræde med kæpheste. I Danmark er kæphesteridning endnu ikke slået igennem i stor stil, men i for eksempel Finland dyrker 10.000 teenagepiger kæphesteridning, og mange af dem deltager i stævner, hvor der både dyrkes spring og skoleridt.