Abonnementsartikel

- Jeg bliver nødt til at smutte, der er en traktor, som er gået i stå i et lyskryds!

Der er gang i den hos Niemanns maskinstation i Tureby. Han har lige afbrudt vores samtale, efter han endelig tillod sig at tage telefonen, som har ringet flere gange under interviewet. Det er højsæson for gyllekørsel og alle hans maskiner er ude at køre lige nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Birger Niemann overtog maskinstationen efter sin far for snart 25 år siden og han har alle år været med på Danske Maskinstationer & Entreprenørers stand på Roskilde Dyrskue. Han er formand for DM&E og de deltager også i år på dyrskuet:

- Det er til afstemning i bestyrelsen hvert år og hvert år er der flertal for at tage med, fortæller han.

Elsker at snakke

Medlemmerne bruger standen på Roskilde Dyrskue til at tale med kunder, men ikke på den måde som man gør i hverdagen:

- Vi får snakket med vores kunder på en anden måde, vi har tid til at tale med dem om deres fremtidsplaner og det bliver ofte mere personligt end den daglige snak, siger Niemann inden hans kone går forbi og afbryder:

- Du elsker at snakke, siger hun med et smil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det handler dog ikke kun om forretning for deltagerne på DM&E's stand, men også om traditionerne på dyrskuet:

- Vi mødes hver morgen til morgenmad og om lørdagen griller vi. Vi har nogle meget dedikerede medlemmer med på Roskilde Dyrskue. Dyrskuet er også den eneste udstillingsplatform for mange af deltagerne.

I år kan du opleve tre temaer på DM&E's stand, fortæller Skak Gaarde, som er Dyrskueformand i foreningen:

- Vi glæder os til at vise maskiner indenfor vores tre områder: Landbrug, entreprenørvirksomhed og kloakering, på vegne af vores 130 medlemmer på Sjælland og Øerne. Som noget nyt har vi i år en udstilling med om kloakering i åbent land.