Abonnementsartikel

Årets dyrskue på Dyrskuepladsen i Thisted lørdag den 9. juni tegner til at få mindst lige så stor tilslutning som tidligere år. Også antallet af erhvervsudstillere er intakt, og på nuværende tidspunkt er der kun få ledige pladser tilbage, lyder det fra koordinator for dyrskuet Susanne Thomsen.

Selv om deltagerantallet til landbruget i børnehøjde er en smule lavere end tidligere, så går det efter omstændighederne rigtig godt med tilmeldingerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er lige nu på 1.500 tilmeldte børn og voksne, så vi er godt tilfredse. Vi er glade for, at vi igen i år oplever stor opbakning og entusiasme, når vi taler med skolerne rundt omkring i området, fortæller en tilfreds Susanne Thomsen.

Uundværlige hjælpere

Dyrskuets formand Kim Jørgensen, Thyholm, glæder sig over den store interesse for landbruget, som skolerne viser med opbakning fra områdets kommuner.

- Det er vigtigt for os at oplyse om landbruget og dets betydning for lokalsamfundet, og derfor prioriterer LandboThy fredagens aktiviteter højt. Samtidig er vi så heldige at have en stor gruppe af frivillige, der hjælper på dagen og giver børnene en førstehånds fortælling om landbruget. De er uundværlige hjælpere, siger Kim Jørgensen.

Tilmeldingstallet for kvæg, heste og smådyr forventes også at nå niveauet for sidste år, og igen i år er der et område med stande med forskellige aktiviteter i naturen og et stort telt med udstilling af lokale produkter. Underholdningsprogrammet er under planlægning, men allerede nu er det sikkert at der blandt andet vil være hesteshow og underholdning for hele familien dagen lang.

Efter Mors-Thy Familielandbrugs opløsning ved årsskiftet er det i år første gang LandboThy står som ene arrangører af Dyrskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Heldigvis har mange af de gamle medlemmer fra Mors-Thy Familielandbrug meldt sig som hjælpere igen i år, det er vi rigtig glade for. Med så stort et arrangement er det guld værd med erfarne hjælpere, siger dyrskuets formand Kim Jørgensen

Dyrskuepladsen tæt på centrum af Thisted bliver således fuldt udnyttet, og Kim Jørgensen håber på, at det bliver lige så flot dyrskuevejr som de seneste par år, hvor 7.000 besøgende har lagt vejen omring Dyrskuepladsen.