Abonnementsartikel

Dyrskue-udsigten melder om dyr, maskiner, underholdning samt show og hygge for hele familien på Det Østjyske Dyrskue i Horsens den 15. og 16. juni. Bag arrangementet står Foreningen Land & By ØSTjylland, og herfra lægger man vægt på, at dyrskuet er en rigtig familiebegivenhed med noget for alle aldre.

Så der bliver masser af aktivitet på pladsen over de to dage. I flæng kan vi nævne; opvisning ved "Save Niels", der med sin motorsav fremtryller figurer i træ, MotoCross-opvisning, ponyridning for børn og bagagerumsmarked. Hertil kommer malkekonkurrence mellem udstillere, hvor det gælder om hurtigst at få mest mælk i spanden - og grisevæddeløb. især sidstnævnte har de senere år været et populært indslag, som har samlet masser af mennesker på den særligt indrettede tribune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Populære gårdbutikker

Traditionen tro bliver der også hesteopvisning, i år med med Friesere og Haflingere, og der bliver fremvisning af traktorer fra Ferguson Museet i Skjold, hvorfra ejeren Henrik Nielsen også vil præsentere sin bog om "Lille Grå".

Landbrugets Stand kommer igen i år med en række aktiviteter, blandt andet minigården fra Beder Landbrugsskole, hvor man kan komme helt tæt på køer, kalve, grise og andre dyr. På standen er der en lang række forskellige aktiviteter og en konkurrence, hvor man kan vinde en minipedaltraktor.

Gårdbutikkernes fælles udstilling er også blevet en tilbagevendende begivenhed på dyrskuet. Det store telt blev sidste år besøgt af rigtigt mange mennesker, der var interesserede i de lokalt producerede kvalitetsfødevarer ? og hvad gårdbutikkerne ellers havde taget med på dyrskue, f.eks. kunsthåndværk og andet spændende.

Dyr er omdrejningspunkt

Dyrene er omdrejningspunkt for arrangementet, og dyrskueforeningen er glade for at kunne invitere folk ud på pladsen, hvor de kan komme på helt tæt hold af køer, heste, får og geder. Hertil kommer mindre dyr som fjerkræ, kaniner, katte samt børnedyrskuet.

Udover dyrene er maskinudstillingen, som også omfatter mange forskellige serviceydelser og forskellige standudstillere, en meget vigtig del af dyrskuet. I år har Danish Crown efter nogle års pause igen meldt sin ankomst, og de lover blandt andet stegt flæsk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år har dyrskueforeningen ændret lidt på den måde, maskinudstillingen bygges op på. Det bliver nu gjort muligt at købe sig ind på mindre stande til en billigere pris, hvilket gerne skulle medvirke til en spændende og varieret udstilling med både små og større udstillinger.