Abonnementsartikel

Nu er der godt nyt for boligejere, der ønsker sig et nyt tag på huset og samtidig vil tjene penge fra dag et. Nyheden er teglsten med indbyggede solceller. En grøn investering, som nu fås i Danmark i en kvalitet og finish, man ifølge firmaet ZepNordic ikke kan skelne fra et almindeligt tegltag.

De nye teglsten med solceller, der er udviklet og produceret af Zep i Holland, fås i farverne koksgrå, sort og naturrød. I en pressemeddelelse om det nye produkt, skriver firmaet, at tagstenene til et gennemsnits parcelhus kan levere for cirka 1.000 kr. strøm om måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Æstetisk og effektivt

- Tagfladen skal ikke fyldes med solceller for at sikre en god økonomi, fortæller Søren Bay fra ZepNordic.

- Anlægget tilpasses elforbruget i husstanden, og ligger det i størrelsen 8.000 kW, vil en installation på 4.000 kW ofte være ideel. Det svarer til, at cirka 40 procent af teglstenene er med solceller.

- Det vigtigste for mange er, at de foruden at tjene penge på investeringen også kan glæde sig over en løsning, hvor man får "usynlig" solcellestrøm uden de kendte store paneler oven på taget. Resultatet er et hus, der tager sig godt ud i hele sin levetid, stiger i værdi og samtidig er lettere at sælge.

Langtidsholdbare løsninger

ZepNordic giver 25 års garanti på solcellernes elproduktion og 40 år på teglstenene. Stenene underbindes som normalt, når de lægges op, og strømmen fra dem kan udnyttes maximalt ved at kombinere med en batteriløsning:

- På hverdage skinner solen mest i de timer, hvor man ikke er hjemme. Derfor kan der være god økonomi i at gemme strømmen i en batteribank, så den kan udnyttes i aften- og nattetimerne, siger Søren Bay.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eller tænke helt grønt og bruge solcellestrømmen til at drive en varmepumpe, som giver dokumenterede varmebesparelser på op til 60 procent.

Solceller er i dag ikke omfattet af tilskudsordninger. Til gengæld kan en husstand med to voksne få et håndværkerfradrag til arbejdet med det nye tag.