Der er flere ulemper ved hestefodring direkte på jorden.

I denne tid er der mange hesteejere, der fodrer med lidt ekstra hø på marken, fordi der ikke er meget vækst i græsset. Problemet ved det er bare, at der ofte er tale om et stort spild, fordi høet ofte blæser væk, og hestene tramper rundt i den, hvilket ofte betyder, at de ikke gider spise det.

Det problem har OK Plast i Horsens tidligere beskæftiget sig med. Firmaet har mere end 30 års erfaring med fremstilling af staldtilbehør af plast til heste, blandt andet egenudviklede mobile foderringe og slow feedere, og nu lancerer man så en ny foderring til mindre flokke på 1-4 dyr.

Foderringen har en diameter på 128 centimeter og en højde på 78 centimeter, hvilket gør den velegnet til mellem en til fire heste. Og med en vægt på knap 30 kg er den nem at flytte rundt på. De første foderringe står på foldene hos HMK Horses i Horsens, hvor Henriette Eriksen hurtigt opdagede fordelene ved den lille foderring.

Positiv virkning

- Den er jo super let at flytte rundt, hvis det bliver for mudret, og udformningen gør desuden, at vi kan fodre udefra og spare turen ind på folden. siger Henriette Eriksen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den lidt mindre foderring egner sig også til hesteejere, der opstiller flere foderringe for at forhindre, at svage heste holdes væk. Andre igen med større arealer opstiller flere for at få heste til at motionere mellem foderstationerne.

Ifølge John Falck Bergene-Hansen fra OK Plast har foderringen også en anden positiv virkning.

- Når man anvender en foderring sikres, at hesten æder i dens naturlige stilling. Det mindsker risikoen for luftvejslidelser og sørger for normal slitage på tænderne, fortæller han.