De nye regler gælder ved flytning eller eksport af din hest til udlandet - også ved ferie. Her er de nye officielle regler.

Fødevareministeriet skriver i en pressemeddelelse, at der efter den 17. oktober 2021 gælder for alle heste, at dyrene skal ledsages af et EU TRACES sundhedscertifikat, når de flyttes til en anden EU medlemsstat eller samhandelsland.

De nye EU regler er led i udmøntningen af den nye EU Dyresundhedslov. Det betyder, at hvis du sskal have udført/rejse med din hest efter d. 17. oktober til et andet EU medlemsland, skal du læse nærmere her, hvad du skal gøre: Information om udførsel af heste efter d. 17. oktober 2021.

Der gælder dog fortsat efter. 17. oktober 2021, at der ved lange transporter af "ikke-registrerede heste", kan være krav om logbog ifølge EU's Transportforordning.

Det kan du læse mere om her: "Transport af dyr"

Forsker: Derfor bliver din hest ofte skræmt

Se også:

Forsker: Derfor bliver din hest ofte skræmt

Indtil den 17. oktober 2021, er der forskel på kravene for udførsel alt efter, om din hest er en såkaldt "registreret hest" eller ej. Er du i tvivl om, hvorvidt din hest er registreret eller ej, kan du besøge denne side: "Er hesten en registreret hest eller en ikke-registreret hest?".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvis du udfører din hest midlertidigt, for eksempel til stævner eller konkurrencer, så se mere i styrelsens guide "Sådan får du din hest til konkurrence i udlandet".?