En ny undersøgelse viser, at overvægt hos en hest udgør en risikofaktor for at udvikle astma.

Ifølge forskere fra Texas A&M University har overvægtige heste ti gange højere risiko for at udvikle astma end heste med moderat kropsvægt, skriver Kentucky Equine Research.

Andre risikofaktorer såsom alder, race, køn, kost og stabil ledelse blev alle evalueret, men overraskende nok blev ingen af ??disse fundet signifikante i undersøgelsen.

Undersøgelsen omfattede 37 heste diagnosticeret med mild til svær astma baseret på kliniske tegn som hoste, træningsintolerance og næseflåd. Forskere brugte også 74 heste som kontroller.

Nye regler for at flytte heste

Se også:

Nye regler for at flytte heste

Første skridt

Mens mekanismerne, der forbinder fedme og astma, forbliver uklare hos både heste og mennesker, mener forskere, at overvægtige individer har en øget systemisk inflammatorisk tilstand og et ændret metabolom.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Metabolitter er slutprodukterne af cellulære reguleringsprocesser, og metabolomet er det samlede antal metabolitter i en organisme. Analyse af metabolomet giver et direkte mål for cellulær aktivitet og fysiologisk status.

- Det første skridt i at styre din hests kropsvægt er at erkende, at din hest er overvægtig. Så enkelt som dette lyder, viser undersøgelser, at ejere ofte undervurderer deres kropstilstand, fortæller Kathleen Crandell, Ph.D., en ernæringsekspert for Kentucky Equine Research.

Hun råder til at få en erfaren hesteperson eller dyrlæge til at hjælpe, hvis man er i tvivl. Hvis hesten er overvægtig, kan man evaluere på hestens kost.

Forfatterne bag Case-Control undersøgelse af risikofaktorer for astma hos heste i Texas. Journal of Equine Veterinary Science 103:103644 er Thomas. S.J., C. Navas de Solis og M.C. Coleman.