I et nyt skovområde nær Assens på Fyn er lågerne netop blevet åbnet til hundeskov nummer 250. Her er både fri leg og gode forhold for hunde og deres tobenede venner.

Hundeskov nummer 250 i statens naturområder har netop slået lågerne op for logrende skovgæster. Det skriver Naturstyrelsen.

Den nye hundeskov ligger i det sydvestlige hjørne af den nye Lundager Skov ved Assens. Hundeskoven er seks hektar stor - cirka svarende til størrelsen på 12 fodboldbaner.

Træerne i hundeskoven er doneret af Growing Trees Network - hundeskoven er således en del af Lundager Folkeskov.

Assens Kommune har finansieret hegnet omkring hundeskoven, Naturstyrelsen etablerer en grussti på en kilometer rundt i hundeskoven og Assens Forsyning opsætter en vandpost med drikkevand ved hundeskoven.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fri leg

I Naturstyrelsens hundeskove må du, modsat i den øvrige danske natur, lade din logrende ven løbe frit uden snor under forudsætning af, at du altid kan standse og kalde den til dig.

Hundeskovene er altså et godt alternativ til hundeluftning i vores øvrige fælles natur, hvor du ifølge naturbeskyttelsesloven altid skal huske snoren.

- Vi er virkelig glade for at åbne hundeskov nummer 250 her på Fyn sammen med resten af den nye Lundager skov. I den nye hundeskov har vi plantet løvtræer, og i den nordlige del af skoven er der en lysning med græs, hvor hundene kan lege, mens de tobenede tager et hvil på bænken under et par flotte, gamle egetræer, siger Jakob Harrekilde, der er skovrider i Naturstyrelsen.

Danmarks første officielle hundeskov blev anlagt i Den Jyske Skovhave i Rold Skov i 1970. Siden er i gennemsnit cirka fem nye hundeskove poppet op på landkortet hvert år.