Når Hounsgaards køer i Vedersø søndag kommer på græs, sker det for første gang med tilskuere.

Når de 140 sortbrogede malkekøer på Hounsgaard, Tarpvej 2 i Vedersø, søndag den 19. april kommer på græs, sker det for første gang med publikum på sidelinien.

Hounsgaard, der drives af fætrene Jørgen Susgaard og Bent Susgaard Olesen, er nemlig blandt de tre økologiske bedrifter, der er nye værter for arrangementet Økodag, der sidste år samlede 193.000 gæster.

I år kan publikum vælge mellem 75 gårde fordelt over hele landet. På alle gårde lukkes køerne ud klokken 12, men gæsterne kan både før og efter deltage i en række aktiviteter på gårdene. På Hounsgaard i Vedersø er der således klokken 10 til 14 mulighed for at se de to malkerobotter i funktion, ligesom man kan få traktortur med dyrevogn til naturområdet Vest Stadil Fjord. Lokale FDF'ere vil være til stede med friluftshygge, bagning af snobrød over bål og salg af boller, kage, kaffe og kakao.

Besætningen på Hounsgaard er blandt de økologiske malkekøer i landet, der giver mest mælk. De mange liter mælk leveres til mejeriet Arla, som i dagens anledning bidrager med smagsprøver på økologiske mejeriprodukter. Gæster er tillige velkommen til at medbringe egen madkurv og nyde frokosten i det fri.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Inititiativ fra sogneforening

Initiativet til at deltage i Økodagen kommer fra den lokale sogneforening, der gerne ser, at hverdagen på en lokal og moderne mælkeproduktion bliver vist frem. Stadil-Vedersø Sogneforening benytter samtidigt lejligheden til at supplere med arrangementet "Smag på Vestjylland" i Vedersø klokken 12-15.

Her vil Vedersø Idrætsefterskole åbne springfaciliteterne for børn, og i Vedersø Kulturcenter kan man smage på lokale fødevarespecialiteter, få en ridetur eller prøve at skyde på den lokale skytteforenings skydebane, ligesom lokale kunstnere og mikrovirksomheder udstiller trækunst, bøger, fotografier med videre.