Der er op mod 1.000 kr. om året at spare på elregningen ved at vælge de rigtige hårde hvidevarer, mener Energistyrelsen.

Når danskerne skal underholdes, kommer elmåleren ofte på overarbejde. Hele 35 procent af danskernes strømforbrug går nemlig til tv, computer, spillekonsoller og lignende. Også de klassiske hårde hvidevarer som vaskemaskine, tørretumbler og køleskab fylder godt i strømforbruget i de danske hjem med 36 procent Det viser en opgørelse fra Energistyrelsen.

- Én krone sparet, er en krone tjent. Og det gælder i sandhed også, når vi taler om vores elforbrug. Der bliver løbende arbejdet på at gøre alt fra computere til køleskabe mere energieffektive, men mønstrene i vores strømforbrug ændrer sig jo hele tiden. Derfor er der ingen tvivl om, at det er en god idé at kende sit eget strømforbrug. For jo mindre strøm, vi bruger, desto bedre er det for klimaet ? og for pengepungen, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Spar 1.000 kr. om året

I gennemsnit bruger vi hver især ca. 1.600 kWh strøm om året, hvilket svarer til en årlig elregning på ca. 3.200 kr. Og mens de 35 procent af forbruget går til tv og underholdning, så går typisk cirka 20 procent til vask og 12 procent til belysning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ved at være bevidst om sine vaner og vælge de mest energieffektive apparater, kan en gennemsnitsdansker barbere op mod 1.000 kr. af sin elregning årligt.

På Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk er det med en ny beregner muligt at tjekke strømforbruget fra apparater og maskiner i hjemmet. På den måde kan man fx se, hvad der er at spare på at udskifte vaskemaskinen til en model med et bedre energimærke.

Strømberegneren ligger på SparEnergi.dk