Samsung lancerer klimaanlæg med en nyudviklet Wind-Free teknologi, der kan rense og regulere luften i rummet uden generende træk.

Træk har hidtil været et nødvendigt onde ved moderne klimaanlæg, fordi der konstant skal flyttes store mængder af luft for at skabe det bedst mulige indeklima i rummet.

Men ifølge en pressemeddelelse fra firmaet, har Samsung nu løst dette problem med deres nye serie af klimaanlæg med en nyudviklet Wind-Free teknologi, der eliminerer enhver form for generende træk.

Nyheden ligger i en specialdesignet skærm med 23.000 mikrohuller, som indblæsningsluften skal presses igennem. Effekten af denne skærm er, at luften ikke blæser ind som normalt, men i stedet siver bredt og diffust ind i lokalet.

Sundere

Den nye træk-fri luftindblæsning er både mere behagelig og sundere for helbredet. BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø (BFA), der har stor fokus på trækgener i lokalerne, skriver på indeklimaportalen.dk:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

"Oplevelsen af træk skyldes, at en del af kroppen afkøles mere nogle steder end andre. Træk føles ubehageligt, og det kan blandt andet føre til stivhed eller spændinger i nakken, der giver hovedpine".

Den nye serie med Wind-Free teknologi kan anvendes i såvel private boliger som erhvervslokaler, og med en rækkevidde på op til 15 meter er de ifølge producenten lige så effektive i opvarmning og nedkøling som konventionelle indeklimaanlæg.

rich-media-1
Nyt klimaanlæg fra Samsung. Pressefoto.

Støjsvag

De fås både til vægmontage med effekt i én retning og til loftmontage, hvor luften spredes rundt i lokalet i alle retninger. Alle løsninger er meget støjsvage, har hurtig adgang til filter og er energieffektive. De kan suppleres med intelligent styring fra et LED-display, der kan fjernstyres fra en app i mobiltelefonen.

Samsungs Wind-Free klimaanlæg anvender kølemidlet R32, der medfører en reduktion på op til 70 procent i CO2-udledningen i forhold til de traditionelle løsninger.