Den kommende Husqvarna Ceora-robot klipper systematisk inden for virtuelle grænser på græsarealer helt op til 50.000 m2.

Offentlige grundejere, sportsklubber og golfbaneejere er nogle af dem, der godt kan begynde at glæde sig til, at Husqvarna Ceora lander i handlen. Også selv om ventetiden bliver lang, da den først ventes i handlen i 2022.

Den nye platform gør det muligt at automatisere plæneklipningen af gigantiske græsarealer. Samtidig kan arbejdende som besøgende nyde de grønne områder uden maskinstøj eller forurening.

Husqvarna, der blandt andet er kendt for den ikoniske Automower robotplæneklipper, har designet Ceora specielt til krævende professionelle græsarealer.

Robottten fungerer uafhængigt inden for et defineret område, og den systematiske klippeteknologi gør det muligt at klippe i parallelle stier. Én robot kan dække områder op til 50.000 m2.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Husqvarna CEORA er en game changer i branchen og markerer starten på en ny æra inden for forvaltning af kommerciel græspleje, siger Valentin Dahlhaus, Vice President for Husqvarna.

rich-media-1
Et glimt af den kommende robotplæneklipper, der forventes på markedet i 2022. Pressefoto.

Digital programmering uden kabler

Ifølge Husqvarna kommer brugerne til at opleve et nyt niveau af fleksibilitet med Husqvarnas EPOS-teknologi - et satellit-navigationssystem med høj præcision, der leverer en nøjagtighed på 2-3 centimeter.

Det betyder, at teknologien muliggør drift uden fysiske kabler. I steder programmerer - og omprogrammerer - man arbejdsområdet digitalt. På den måde er det hurtigt at justere klippearealet, og at man kan lufte og fræse plænen uden at risikere at skade græskablerne.

Første skridt til stor skala

Den nye Husqvarna Ceora er producentens første skridt til hurtig systematisk klipning i stor skala, og det er en skalerbar platform. I fremtiden kan den skræddersys yderligere til specifikke behov med tilbehør, der for eksempel kan lave plænestriber, fairway-markeringer og fodboldlinjer.

Ceora vil også kunne parres med andre robotklippere, der giver operatøren øjeblikkelig og kontinuerlig digital overvågning og kontrol af flere enheder.

Husqvarna præsenterer mere nyt om Ceora i løbet af sommeren 2021, og robotten forventes at lande i handlen i begyndelsen af 2022.

rich-media-2
Pressefoto.