Power Potato er til forbrugere, der gerne vil begrænse kalorieindtaget og ønsker kartoflen tilbage på middagsbordet

Kartofler er ikke bare kartofler. Efter tre års arbejde med udvælgelse og afprøvninger af eksisterende normale kartoffelsorter er det lykkedes for firmaet MyCo Mind i Give at frembringe en ægte slanke-kartoffel.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.Nyheden hedder Power Potato, og er en dansk kartoffel med 35 til 45 procent færre kalorier og kulhydrater end en almindelig spisekartoffel. Projektet er lykkedes ved at benytte en speciel dyrkningsmetode med blandt andet mindre gødningstilførsel, og det har i kombination med sortens egne specielle egenskaber givet det ønskede resultat.

Her finder du de bedste kartoffelsorter

Se også:

Her finder du de bedste kartoffelsorter

Ideelt til vægttab

Almindelige kartofler har alle færre kalorier og kulhydrater end ris og pasta, men med den nye Power Potato får man endnu færre kalorier og kulhydrater. Det er derfor et ideelt produkt, hvis man ønsker at tabe sig et par kilo oven på december, hvor mange traditionelt har et højt indtag af kalorier og kulhydrater. Desuden er egenskaberne i Power Potato i overensstemmelse med Diabetesforeningens anbefalinger- Vi ønsker at bringe kartoflerne tilbage på middagsbordet, og med den nye Power Potato er der ingen undskyldning for ikke at spise kartofler dagligt eller i det mindste flere gange om ugen, fortæller direktør Christian Myllerup fra MyCo Mind.- Spiser man en normal portion på cirka 250-300 gram af Power Potato, indtager man mellem 35 og 45 procent færre kulhydrater og kalorier end den tilsvarende mængde af almindelige kartofler og kun en sjettedel af de kalorier og kulhydrater, som man vil have indtaget, hvis man spiste ris eller pasta, siger han og tilføjer:

- Power Potato har desuden et højt indhold af de sunde kostfibre og 35 procent mindre stivelse end andre traditionelle kartofler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye kartoffel lanceres i løbet af januar i alle Salling Groups butikker.