Det er ikke ligegyldige småting, der skal tjekkes før sæsonen. Her er Camping Branchens egne råd og vejledning.

Når campingvognen efter vinterpausen skal gøres klar til igen at rulle ud på vejene, er det ikke ligegyldige smådetaljer, der skal kigges efter i sømmene. Det gælder vedligeholdelse og sikkerhed af for eksempel gasanlæg, bremser, fugt, smøring, træktøj og el-installationer og så videre.

Camping Branchen anbefaler derfor, at man som opstart på campingsæsonen får foretaget et årligt serviceeftersyn af sin camping-, teltvogn eller autocamper, der er med til at sikre vognens stand. Det er vigtigt, det er et autoriseret sikkerhedseftersyn.

Hos den enkelte forhandler kan man bestille tid til de forskellige test-pakker, som Camping Branchens medlemmer udbyder: Gastest, fugttest, brugtvognstest, sikkerhedseftersyn og det store eftersyn, som indeholder alle tests.

Fugttest

Bliver en fugtskade ikke opdaget i tide, forringes værdien på vognen, og det kan blive en bekostelig affære at få den repareret. Med en fugttest, kan eventuel fugt i vognen opdages i tide og dermed minimere reparationsomkostningerne betragteligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er derfor en god ide at kombinere det årlige serviceeftersyn med et fugteftersyn, som sikrer, at fugtskader på campingvognen opdages i tide.

Autoriseret F-gas test

Husk at få tjekket, at gasanlægget er i orden inden ferieturen, og her skal man være særligt opmærksom på, at der er stor forskel på en trykprøvning af gasanlægget og en rigtig gastest af gasanlægget.

Det er derfor vigtigt, at man får gastesten udført hos en autoriseret forhandler, så man sikrer, at testen er udført efter forskrifterne, og at gasanlægget fungerer korrekt. I forbindelse med en autoriseret gastest udleveres en sikkerhedsrapport som dokumentation for, at eftersynet er udført.

Camping Branchen anbefaler ligesom Sikkerhedsstyrelsen, at gaseftersynet foretages mindst hvert andet år. Det handler om sikkerhed, og derfor følger flere og flere campingpladser også Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger og kræver, at gæsternes vogne har fået udført gaseftersyn.

Et sidste råd er at sørge for at bestille tid til service i god tid før ferien, da der er travlt på værkstederne, når vi kommer hen til sommerferieperioden.

Kilde: Camping Branchen