Nyheder

Derfor skal du vælge tegltagsten

13. mar. | Indrykket af Nettrælasten A/S

Er du i tvivl om hvilken tegltagsten du skal vælge, så hjælper vi dig.

Del artiklen:

Tegltagsten har været brugt i Danmark siden 1100-tallet, hvor det primær var kirker, slotte og herregårde som fik tegltag. Det var munkene, som tog kendskabet om at brænde ler om til tegl med hjem fra Sydeuropa.

I dag er det blevet mere almindelig at bruge teglsten, når man renovere eller bygger nye huse. Tidligere var det de klassiske røde vingetegl ,som dominerede landet over. I dag er der dog en langt større variation i hvad man ser rund i det danske land. Dette skyldes primært at muligheder i forhold til form, farve og overfladen på teglstenen er blevet så store. 


Der findes 2 typer tegltagsten:

  • Vingetegl er kendt som den traditionelle danske tegl. Allerede i 1500 tallet blev de første danske vingetegl fremstillet. I dag benyttes vingetegl ofte til bevaringsværdige huse, som skal have det originale udtryk. 
  • Falstagsten er i dag den mest benyttede type teglsten. Den er blevet fremstillet i Danmark siden 1900-tallet. Forskellen fra vingetegl til falstagsten er, som navnet antyder, at falstagsten har en fals, hvilket gør den meget nememre at lægge. Det er også derfor den i dag er mere benyttet end vingetegl.

Er du i tvivl om hvilken tegltagsten du skal vælge? Så klik ind på Nettraelasten.dk og læs mere. Du er også velkommen til at ringe til os og få en snak. 
OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame