Nyheder

Plej din plæneklipper og forlæng levetiden

8. sep. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

Rengør redskaberne efter brug og spar penge!

Del artiklen:

Med sommerens mange gøremål i haven bliver havemaskinerne flittigt brugt. Men når vi er færdige med dagens arbejde i haven, glemmer vi ofte at pleje maskinerne, som gør meget af det hårde arbejde for os. Vores råd til dig er derfor: Rengør redskaberne efter brug og spar penge!


Vil man gerne opnå gode resultater i haven med sin plæneklipper år efter år, skal den renses omhyggeligt efter hver klipning. Men virkeligheden er, at alt for mange haveejere kun sjældent vedligeholder havemaskinerne - og det er ærgerligt.

Vi anbefaler derfor, at plæneklipperen renses, og at man fjerner græsrester og mudder, der har ophobet sig i skjoldet, efter plæneklipperen har været i brug. Det glemmer mange, og det kan være med til at forkorte levetiden. Det betyder, at man kommer til at spilde penge på unødvendige reparationer, og det er ærgerligt, hvis man har anskaffet sig en god maskine.


Sådan forlænger du plæneklipperens levetid

Det kræver heldigvis ikke meget vedligehold, hvis man gerne vil have en plæneklipper, der holder i mange år. Vi har her samlet 5 gode råd til, hvordan man bedst passer på havemaskinerne og dermed undgår unødvendige reparationer:

  • Rengør maskinen omhyggeligt efter hver klipning. Fjern de græsrester eller det mudder, der eventuelt har ophobet sig inde under skjoldet.
  • Tjek kniv og kabler for skader (husk arbejdshandskerne!)
  • Tjek olien før opstart af maskinen (hver gang!)
  • Maskinen må ikke vippes til siderne, for så kan olien løbe ud og gøre skade på motoren. Maskinen må kun vippes, så tændrøret peger opad.
  • Start aldrig en maskine med gammelt benzin. Fyld altid frisk blyfri benzin på, og opbevar benzinen i en godkendt dunk, dog højest 3 måneder. Er der længere perioder, hvor du ikke bruger maskinen fx om vinteren, så sørg for at tanken er tom.


Vil man gerne slippe for meget vedligeholdelse, kan man vælge at få sin plæneklipper regelmæssigt efterset og serviceret hos et serviceværksted. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame