Nyheder

Sådan opbevarer du dit foder korrekt

15. sep. 2020 | Indrykket af NAG

Gode huskeregler for hvordan du sikre korrekt opbevaring hele året.

Del artiklen:

Men hvorfor er det vigtigt for dig at opbevare foderet så korrekt som muligt? 

Som der skrives i ”Fodervejledningen” fra Fødevarestyrelsen; ”Foder skal opbevares på en måde, hvor man forebygger forringelse af foderet.” Forringelse af foderet kan også betyde kr. og øre i sidste ende, hvis man er nødt til at kassere dårligt foder grundet ukorrekt opbevaring og det er rigtigt ærgerligt. 

Vi har alle et ansvar for at levere så et hygiejnisk foder som muligt, da det er grundlæggende for, at de dyr det gives til, fungerer på bedste vis.

  • Optimal opbevaring er: Tørt, køligt og uden direkte sollys.
  • Husk at tage plastikken/folien/wrappen der er pakket om foderet, når du modtager pallen. Hvis det bliver på, er der stor risiko for at, der dannes kondens under plastikken, sækkene risikerer at blive fugtige og foderet bliver dårligt og har derfor markant nedsat holdbarhed.
  • I sommerperioden er det vigtig at købe lidt mindre mængder foder end man plejer. Nogle somre kan være varme og fugtige i Danmark og i så fald, vil foderet i denne periode have en nedsat holdbarhed, da det for langt de fleste er svært at opbevare foderet under optimale forhold. Undgå derfor lang opbevaringstid inden foderet anvendes.
  •  Når en sæk foder åbnes, bør foderet opbevares i en lukket beholder. Både af hensyn til lys, varme og fugt, men også skadedyr.
  • Forsøg at undgå for store temperatursvingninger – da det øger risikoen for kondens og dermed nedsat holdbarhedOBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame