Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

E-avis

Nyhedsbrev

Forhandler login

PARTNERS login

Folketingsmedlem, Bjørn Brandenborg er nysgerrig på varmepumper

15. sep. 2020 | Indrykket af Nærvarme Danmark A/S

Nærvarme Danmark tilbyder luft til vand varmepumper på abonnement, og fik besøg af Bjørn Brandenborg fra folketinget for at tale mere om varmepumper.

Del artiklen:

Pressemeddelelse

Folketingsmedlem, Bjørn Brandenborg er nysgerrig på varmepumper

Nærvarme Danmark, der er en del af SEF koncernen havde mandag den 14. september inviteret folketingsmedlem, Bjørn Brandenborg, der er valgt i Svendborgkredsen på besøg. Emnet var varmepumper. Når man taler om omstilling af den danske varmeforsyning, er der mange vigtige spørgsmål, der skal tages stilling til fra politisk side. Et af de elementer, som for alvor har betydning for den danske udledning af CO2  er opvarmning af boliger. Det var baggrunden for Bjørn Brandenborgs besøg hos SEF, der ejer Nærvarme Danmark.

I strålende vejr med en flot blå september-himmel kørte direktør fra SEF, Anders Banke og folketingsmedlem Bjørn Brandenborg ud på et besøg hos en boligejer af en varmepumpe sammen et par medarbejdere fra Nærvarme Danmark. Sammen skulle de se et anlæg, der blev installeret for ca. et år siden som erstatning for et ældre gasanlæg. Ofte hører man, at det primært er gamle olieanlæg, der bør udskiftes med en varmepumpe, men eksemplet fra Lundeborg viser, at det i høj grad også er gamle gasanlæg, der med fordel kan udskiftes.

Bjørn Brandenborg satte sig ved rattet i en elbil fra SEF. Under vejs i bilen blev det drøftet, at der venter store og vigtige beslutninger, hvis vi skal begrænse CO2 niveauet med 70% inden 2030.

I Lundeborg blev der taget imod den lille forsamling, og varmepumpeanlægget blev vist frem, af en stolt og meget tilfreds boligejer. Der var mange spørgsmål, som politikeren gerne ville have svar på. Hvordan fungerer anlægget? Hvordan indstiller man dette? Er det driftssikkert? Er der gener osv.

Sammen med en tekniker fra Nærvarme Danmark fik Bjørn Brandenborg et lynkursus i betjening af anlægget og herefter en samtale med boligejeren om driftssikkerheden og udgifterne ved sådan et anlæg. Svaret var enkelt. En moderne luft til vand varmepumpe fungerer. Ja, den kører bare, forklarede den glade ejer. Og så er det godt, at man kan etablere anlægget uden at skulle lægge måske 100.000-120.000 kr. – men kun for 7.500 kr. For at sikre den rette drift kan man overvåge forbruget på forskellige grafer, hvilket blev demonstreret for folketingsmedlemmet. På denne måde kan den enkelte forbruger sikre den optimale drift og bidrage til et bedre klima.

Der er stor interesse for varmepumper, fortæller Anders Banke. På 18 måneder har vi ansat 12 medarbejdere i den nye afdeling. Derudover giver etablering af nærvarmeanlæg også arbejde til lokale VVS´ere. Så ud over en CO2 venlig varmeforsyning er der også nye arbejdspladser for Svendborg, supplerer Helle Damm-Henrichsen, der er chef for Nærvarme Danmark.


For flere oplysninger kontakt:

Helle Damm-Henrichsen, Chef for Nærvarme Danmark: 52241018

Jesper Vognsgaard (SEF), kommunikation: 2089 2575

Partners logo

Udvalgte PARTNERS produkter