Nyheder

Klippemetoder

21. sep. 2020 | Indrykket af STIGA A/S

Systemer til håndtering af græsafklippet

Del artiklen:

Begrebet klippemetode refererer til, hvad der sker med græsafklippet under plæneklipningen. Der findes overordnet set 3 grupperinger af klippemetoder, man kan vælge mellem, når græsset skal klippes. Lad os se nærmere på, hvordan de fungerer, og hvad fordelene og ulemperne er ved de forskellige klippemetoder.


Begrebet klippemetode refererer til, hvad der sker med græsafklippet under plæneklipningen. Hver have og haveejer har deres egne behov, og derfor er det vigtigt at kende disse for at kunne forstå, hvilken klippemetode, der bør vælges i den konkrete situation.

Der findes overordnet set 3 grupperinger af klippemetoder, man kan vælge mellem, når græsset skal klippes. Lad os se nærmere på, hvordan de fungerer, og hvad fordelene og ulemperne er ved de forskellige klippemetoder.


1. Opsamling

Denne klippemetode er meget udbredt i lande, hvor plænepleje er en mindre populær aktivitet. Ved opsamling af græsafklippet opnås et øjeblikkeligt tilfredsstillende æstetisk resultat, og plænen er klar til at blive brugt lige efter, at plæneklipningen er overstået.

Opsamling betyder, at der ikke efterlades noget græsafklip på plænen. Denne klippemetode har både fordele og ulemper afhængigt af den enkeltes behov. Den kan være en rigtig god løsning til personer, som ønsker, at deres have skal fremstå så ryddelig og smuk som muligt efter endt plæneklipning. Det er dog en forholdsvis langsommelig klippemetode, da opsamleren skal tømmes løbende. Derudover går plænen glip af de næringsstoffer, som findes i græsafklippet. Det kan dog af samme årsag være en brugbar metode til at regulere plænens vækst for en periode.

 

2. Multiclip (bioklip)

Multiclip er nok den mest populære og udbredte klippemetode. Den egner sig til enhver type plæne og garanterer nogle klare fordele.

Hvordan fungerer klippemetoden så? Græsafklippet klippes til små stykker, der falder ned i plænens bund, hvor de nedbrydes og bliver til naturlig gødning for plænen.

Hvad gør Multiclip så specielt? Her er nogle af grundene: 

1. Reducerer klippetiden

2. Eliminerer problemer med håndtering af græsafklippet

3. Gøder plænen naturligt

4. Gør plænen mere kompakt og bedre at gå på


Der er dog også én klar ulempe ved denne klippemetode, som man bør tage med i sine overvejelser. Denne klippemetode kræver nemlig, at græsset klippes oftere, da der ikke bør klippes mere end 1/3 af græssets højde af per klipning.

 

3. Side- eller bagudkast

Side- og bagudkast er meget udbredte og komfortable klippemetoder, som er ideelle til personer, som har store plæner eller plæner med højt græs, og som ønsker at udnytte nogle af fordelene ved Multiclip, men ikke har tiden og overskuddet til at klippe plænen langsomt ned og vedligeholde denne med jævnlig plæneklipning.

Denne metode passer perfekt til dem, der foretrækker at klippe græs på en havetraktor eller blot ønsker at få plæneklipningen klaret hurtigt og effektivt. Der er ikke behov for unødige pauser under plæneklipningen, da græsafklippet efterlades på plænen. 


Som det fremgår af ovenstående gennemgang, er der fordele og ulemper ved alle 3 klippemetoder. Så det gælder om at finde frem til den klippemetoder, der passer bedst til den konkrete have og haveejer.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame